Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 3. BAT-ÇIK MEZİTLİ’YE GELİYOR…

admin | 07 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin ulaşımını önemli ölçüde rahatlatması amacıyla yapılacak olan ve Mersin’in üçüncü bat-çık projesi olan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi’nin yapımına başlandı.

Hayata geçirdiği katlı kavşak projeleri ile karmaşa içerisinde olan Mersin trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi ile Mersin’i ulaşım konusunda bir adım daha ileri götürecek.

 

19 MAYIS 2018 TARİHİNDE MERSİNLİLERİN HİZMETİNDE

 

3 Aralık 2017 tarihinde saat 22.00 itibariyle yapımına başlanan ve trafiğe kapatılan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi sayesinde Yenişehir ve Mezitli sınırları içerisinde yer alan H. Okan Merzeci Bulvarı ile Üniversite Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu azaltılmış olacak. 3 Aralık tarihinde yapımına başlanan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi, 19 Mayıs 2018 tarihinde Mersinlilerin hizmetine sunulacak.

 

Saatte 935 aracın geçtiği kavşakta, doğu–batı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 370 metre olacak.

 

Mersin’in trafik problemini çözmeye yönelik projeleri sırayla hayata geçirmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ulaşım Master Planı kapsamında hayata geçirilecek olan üçüncü bat-çık projesi dâhil olmak üzere Okan Merzeci Bulvarı’nda 12, kent genelinde ise toplam 22 bat-çık yapmayı planlıyor.

 

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR BELİRLENDİ

 

Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından yeni güzergâhlar belirlendi.

 

Vatandaşlar Tece istikameti için 128, 148 ve 133 numaralı hatları kullanarak Üniversite Caddesi’nden sola dönerek İstemihan Talay Caddesi’ne, sağa dönerek ise 34. Caddeye, oradan da yine sağa dönerek GMK Bulvarına çıkabilecek.

 

Mersin-Mezitli istikametinde ilerleyen 136 numaralı toplu taşıma araçları ise, Üniversite Caddesi’nden sağa 3245. sokağa döndükten sonra, soldan Eski Kale yoluna giderek, oradan da sağdaki caddeden ilerleyip,  yine sağdan İsmet İnönü Caddesi’ne çıkabiliyor.

 

Mersin-Mezitli istikametinde ilerleyen 136 numaralı toplu taşıma araçları ise, İsmet İnönü Bulvarı’ndan sağa, Hal Caddesi’nden sola, 31067 Sokak’tan sağa, Vali Şenol Engin Caddesi’nden GMK Bulvarı için sola, 34. Cadde için sola ve İstemihan Talay Caddesi için de sağa dönerek Üniversite Caddesi’ne çıkıyor.

 

128-133-148 numaralı hatlar, Tece’den Mersin’e gitmek için, GMK Bulvarı’ndan sola, 34. Cadde’ye dönerek, yine sola dönerek İstemihan Talay Caddesi’ne, sağa dönerek ise Üniversite Caddesi’ne çıkacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından UKOME Genel Kurulu Kararı’nda belirlenen alternatif güzergâh listesine göre de bölgede ikamet eden ve trafikte seyir eden vatandaşların güvenliği ve konforu düşünüldü.

 

Büyükşehir Belediyesi’nden alınan karara göre, Doğu yönünden gelip Kuzeye gitmek isteyen araçlar için İsmet İnönü Bulvarı’ndan sağa 3216. sokağa giriş yaparak Kuzey yönüne ilerleyip, sola 3225 sokağa giriş yaparak yolu takiben sağa dönüş yaparak Üniversite Caddesine gidebilecekler.

 

Doğu yönünden gelip Batı istikametine gitmek isteyen araçlar ise, İsmet İnönü Bulvarı’ndan sağa 3216. sokağa giriş yaparak, Kuzey yönüne ilerleyip sola 3209. sokağa giriş yaparak Batı istikametinden Üniversite Caddesi’ne kadar, Üniversite Caddesi üzerinde açılmış olan orta refüjden batı istikametinde geçiş yaparak 3234. sokağa ilerleyip Kale caddesi üzerine sola dönüş yaparak Bey park konutları önünden sağa dönüş yapıp, batı istikametinde İsmet İnönü Bulvarı’na ulaşabilecekler.

 

HEM YAKITTAN, HEM ZAMANDAN TASARRUF

 

Kentte uyguladığı her projede çevre hassasiyetini gözeterek, doğayı, çevreyi ve ekonomiyi koruyan uygulamaları ile örnek belediyelerden birisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi,  Tulumba Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı ile ekonomiye ve çevreye sağladığı olumlu etkileri, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi ile de sağlayacak.

Okan Merzeci-Üniversite Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azalacak, yakıttan tasarruf sağlarken, emisyon kazancı ile hem Mersin ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltılması ile egzoz emisyonu da azaltılarak motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliği azaltılmış olacak. Proje ile yıllık zaman kazancı 9.691.152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7.653.812 TL, yıllık emisyon kazancı olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplam 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlanacak. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması, zaman kazancı gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavşağın senelik kazancı ekonomiye yaklaşık 22 milyon lira olarak dönecek. Mersinlilerin saatlerce trafikte bekleyerek israf ettiği akaryakıt ücreti cebinde kalacak ve ekstra para ödemeyecek.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle