Hoşgeldiniz  

ERDOĞAN’DAN MÜLTECİ YÜKÜNÜ ÇEKEN MERSİN’E MESAJ: “MERSİN’İN HAKKINI, HUKUKUNU YEDİRMEYİZ!”

admin | 17 Eylül 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Toplu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun mülteci göçünü sırtlayan Mersin’e mesaj gönderdi: “Mersin bugün de kendine yakışanı yapmaktadır. Bir dönem terör, bir dönem güney komşularımızdan kaynaklanan göç yüküne rağmen Mersin kalbini ve kollarını mazlumlara açarak onurlu duruşundan taviz vermemiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni’nde katıldı.

Burada kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de artan mülteci sorunu hakkında konuştu:

İŞTE ERDOĞAN’IN MERSİN’DEKİ SIĞINMACILAR İÇİN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Ülkemize sığınan milyonlarca mağdura kucak açtık. Mersin bu büyük kardeşlik ve insanlık örneğinin yükünü en çok çeken illerimizden biridir. Bir dönem terör, bir dönem güney komşularımızdan kaynaklanan göç yüküne rağmen Mersin kalbini ve kollarını mazlumlara açarak onurlu duruşundan taviz vermemiştir.

Mersin bugün de kendine yakışanı yapmaktadır. Türkiye üzerine yıkılan bu ağır sorumluluğu tek başına taşıyacak değildir. Avrupa başta olmak üzere yük paylaşması gereken çevrelerin gerçekçi ve somut atma adım atma zamanı gelmiştir.

Kardeşliğimizin, insanlığımızın gereğini yaptık, yapmayı sürdürürüz. Önce Irak, ardından Suriye, Libya, Karabağ ve şimdi de Afganistan’da yaşanan trajediler karşısında bizim kadar fedakarlık yapan, kararlı duruş sergileyen hiçbir ülke yoktur.

Ama bu hasletimizi kendi güvenlik ve refah zenginliklerinin bekçiliğine kalkanların istismarına gelecek değiliz. Önümüzdeki dönemde adil ve hakkaniyetli yük paylaşımları için gereken girişimlere devam edeceğiz. Mersin’in hakkını, hukukunu kimseye yedirmeyiz.

Sizlerin fedakârlılığını, yüce gönüllülüğünüzü kimsenin görmezden gelmesine izin vermeyiz. Akdeniz’de elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkararak Mersin’in yıldızını daha da yükseğe çıkarmak için tüm gücüyle mücadele ediyoruz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle