Hoşgeldiniz  

CHP’DE İMZACILARDAN İLK OPERASYON: GRUP BAŞKANVEKİLİNE DARBE!

admin | 15 Mart 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan tüzük kurultayının tartışmaları devam ediyor. Kurultay öncesi bir manifesto yayınlayarak partide demokrasi isteyen 47 vekil, blok halinde hareket etmeye başladı.

İmzacı vekiller, önceki gün ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Kurultayda yaşanan gerginlikler ve tüzükte yapılan değişiklik ele alındı.

 

Kurultayda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, Divan Başkanı Hakkı Suha Okay’a küfretmesi üzerine atılacak adımlar değerlendirildi. Özkoç’un hareketinin doğru olmadığı, bu yüzden grup başkanvekilliğinin düşürülmesi için güvensizlik oylaması seçenekler arasına alındı.

 

Ancak vekiller, bu konuda Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımı bekleme kararı aldı. Kısa süre içerisinde Kılıçdaroğlu, Özkoç’u görevden almazsa 47 vekil ‘güvensizlik oylaması’ talep edecek.

 

33 İMZA YETERLİ

 

CHP’de bir grup başkanvekili için güvensizlik oylamasının yapılmasını talep etmek için 33 milletvekilinin imza vermesi yeterli oluyor. İmzaların verilmesinin ardından basına kapalı yapılacak grup toplantısında önce güvensizlik oylamasının gündeme alınıp alınmayacağı konusunda açık oylama yapılıyor. Eğer toplantıya katılanların çoğunluğu güvensizlik oylamasına katılırsa, bir hafta sonra bu kez o grup başkanvekili hakkında gizli oylamayla güvensizlik oylaması yapılıyor.

 

Güvensizlik oylamasının kabul edilmesi için gizli oylamada 67 milletvekilinin olumlu oy kullanması gerekiyor.

 

47 VEKİLİN İÇİNDE 3 MERSİN MİLLETVEKİLİ DE VAR

 

10 Mart’ta gerçekleştirilen CHP tüzük kurultayı öncesinde 47 milletvekili tarafından “Demokratik tüzük, demokratik CHP, demokratik Türkiye istiyoruz” başlığıyla yayınlanan ortak açıklamada düzenlemeler eleştirilmişti. Açıklamada “Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, sizlerin temsilcileri olarak üyesine ve örgütüne inanmayan, onun iradesini yadsıyan bir anlayışın partimize dayatılmasına asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verilmişti.

 

Bildirinin altına imza atan 47 vekilin arasında Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu da bulunuyordu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle