Hoşgeldiniz  

CHP’DE ADAYLIK İÇİN TARHAN’IN SON HAMLESİ DE TÜKENDİ: “HAYAL MAHSÜLÜ İŞLERDİ, ŞU ANDA BÖYLE GÜNDEMİMİZ YOK!”

admin | 27 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen CHP PM’de 2024 seçimleri için aday gösterilmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tahan’ın dün gerçekleşen MYK ve PM’de Mersin Milletvekili Başarır’ın dediklerinin aslının çıkmaması gerekçesiyle adaylığının yeniden değerlendirilmesi talebi reddedildi. Neşet Tarhan’ın böylelikle CHP’den adaylık olayı tamamen bitti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 209 seçim bölgesinin adayı daha belli oldu. CHP’de Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında ilk olarak ayak divanı yapıldı. Bu nedenle de Merkez Yönetim Kurulu toplantısı geç başladı.

Ayak divanında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yeniden aday gösterilme talebi ile Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın adaylığının geri çekilmesi görüşüldü. Ayak divanında iki konuda reddedilerek, MYK’ya çıkmadı.

BAŞARIR’IN GENEL MERKEZİ YANILTTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI AMA GENEL MERKEZ VERDİĞİ KARARDAN DÖNMEDİ

Geçtiğimiz hafta yapılan PM olaylı geçmiş, bu olaylar cereyan ederken Mersin adayları belirlenmişti. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın aday gösterilmemesi üzerine toplantı salonunu basmış ve Ali Mahir Başarır ile Veli Ağbaba’nın üstüne yürümüştü.  

CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mezitli için örgütün ön seçim istemediğini Genel Merkeze iletmişti. Ancak Mezitli ilçe örgütü aldığı oy birliği kararla ön seçim talebinde bulunmuştu. Merkez atamasıyla yapılan Mezitli Belediye Başkan adaylığı kararı için aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanı Tarhan, Mezitli örgütünün karar defterinin ortaya çıkmasının ardından açıklanan Mezitli adayının iptalini istedi.

Ancak MYK öncesi toplanan ayak divanı, Tarhan’ın talebini reddederek, MYK gündemine almadı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel de PM sürerken yaptığı basın toplantısında bu konunun MYK’da gündeme gelmediğini açıklamıştı.

ÖZEL ESKİŞEHİR’DE KONUŞTU: “KARARLARIMIZIN ARKASINDAYIZ!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün; Porsuk Spor Salonu’nda düzenlenen Eskişehir Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Özel, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklanan Mezitli, Hatay ve Tekirdağ belediye başkan adaylarının adaylıklarının tekrar değerlendirileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Özel, şunları söyledi:

“Bugün de gördüğünüz gibi ilan ettiğimiz adaylarımızın arkasındayız ve bu konuda üzerimize ne düşerse onu yapıyoruz. Dün söylenenlerin tamamı hayal mahsulü işlerdi. Onu zaten arkadaşlarımız yalanladılar. Eğer CHP’nin üyeleri ya da vatandaşlarımız, bir konuda bir beklenti sahibi olurlarsa onu CHP en ince noktasına kadar irdeler ve gereğini yapar. Ancak şu anda öyle bir gündemimiz yok.”

Genel Başkan Özel’in bu açıklaması da Neşet Tarhan’ın CHP’den adaylık olayının tamamen bittiğini gösterdi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle