Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN TACİZ İDDİASIYLA YARGILANAN PERSONELİ KORUMASINA YARGI DUR DEDİ!

admin | 06 Nisan 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir bünyesinde MEŞOT güvenlik biriminde çalışan güvenlik personeli H.T hakkında, yine otogar kadın personeli A.B’yi taciz ettiği iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunulmasının ardından Mahkeme süreci başladı. Tacize uğrayan kadın personele şikayetini geri alması için baskı uygulandığı iddialarının yankısı sürerken, Mahkeme’nin tacizcinin korunmasına dur çektiği ortaya çıktı.

Göreve geldiği günden bu yana önceki dönemde işe alınan personelleri haksız ve hukuksuz biçimde işten çıkaran, kalanlara da mobbing uygulayan CHP’li Vahap Seçer yönetiminin “tacizci personeli”” koruduğuna ilişkin iddialar bomba etkisi yarattı.

İDDİA 1: TACİZE UĞRAYAN KADINA “ŞİKAYETTE BULUNMA” BASKISI

Otogar’da Büyükşehir güvenlik personeli H.T tarafından tacize uğradığını iddia eden A.B’nin, H.T hakkında amirlerinden yardım istemesiyle başlayan süreç, Mahkeme’de görülen duruşmalarla devam ediyor. İddiaya göre H.T hakkında Büyükşehir yetkililerinin gereğini yapmasını isteyen A.B’ye kurum tarafından gereken işlemin yapılacağı söylenir. H.T’nin kendisini taciz etme iddialarını da ses kayıtlarıyla destekleyen A.B’ye de adli mercilere başvurmadan bu işin kurum içinde “hallolacağı” konusunda garanti verildiği öne sürülür.

İDDİA 2: İŞTEN ÇIKARTILMADI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMADI, SADECE GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

A.B’nin iddialarının ardından H.T ile görüşen Büyükşehir yetkilileri, ses kayıtları olmasına rağmen H.T’yi sadece otogardan alarak başka bir birime gönderir. H.T’ye suç duyurunda bulunmayan ve Mersin içi sürgünden başka bir işlemde bulunmayan Büyükşehir yönetimine sinirlenen A.B, harekete geçer ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na elindeki belgelerle suç duyurusunda bulunur.

Delilleri inceleyen Savcılık, davanın açılmasına hükmeder ve H.T hakkında taciz davası başlar.

İDDİA 3: YARGI, GÜVENLİK BELGESİNİ İPTAL EDİNCE, SÖZLEŞMESİ OTOMATİKMAN FESHEDİLDİ!

Dava sürerken, halen Büyükşehir bünyesinde aktif olarak çalışmayı sürdüren güvenlik görevlisi H.T için Mahkeme, güvenlik görevlisi olabilmek için gereken kimlik belgesini iptal etti. Mahkeme’nin iptal işlemine kadar tacize uğrayan ve iddiasını kanıtlarla destekleyen kadın personel A.B’yi korumak yerine taciz ettiği iddia edilen H.T’yi korumak için mücadele eden CHP’li yönetimin de bu koruma pozisyonunu yine Yargı bozdu.

Mahkeme’nin belge iptali kararının ardından H.T’nin iş sözleşmesi de otomatikman düştü. Yargı hükmüyle iş akdi feshedilerek Büyükşehir’le ilişiği kesilen H.T’nin yargılamasına halen devam ediliyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN İPTAL EDİLMESİNİN ARDINDAN YAYGARA KOPARAN KADIN ÖRGÜTLERİ, CHP’Lİ YÖNETİMİN BU TAVRINA TEPKİSİ NE OLACAK?

Tacize uğrayan kadın personel yerine taciz iddiasıyla yargılanan zanlıyı koruyan CHP’li yönetime İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından tepki gösteren kadın dernekleri ve çeşitli STK’ların ne tepki vereceği de kamuoyunca merakla takip ediliyor. 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle