Hoşgeldiniz  

ALEVİLERİN BAŞARIR’A TEPKİSİ DİNMİYOR: “BİZ BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZI ZIP ZIP ALİ MAHİR; UMARIM SEN DE HAZIRSINDIR!”

admin | 12 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de konuşma yaptığı sırada Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ferdi Koç ve beraberindekilerin tepkisi üzerine “Sarayın Trolü bunlar, atın bunları” demesiyle başlayan arbeden sonrası Alevi toplumu bugün basın açıklaması yapıyor. Zehir zemberek açıklamalarla basın toplantısı öncesi konuşan Alevilerin, “Biz bedel ödemeye hazırız zıp zıp Mahir. Umarım sen de hazırsındır. Bu gidişle daha çok yuhalanırsın” demesi dikkat çekti.

10 Şubat 2024 tarihinde, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır’ın Mersin’deki ziyareti sırasında yaşanan olaylar, geniş çapta tepki çekti.

Başarır’ın Mersin’in Mezitli ilçesinde kendisini karşılama talep etmesi ve kalabalık yaratmak için Anamur, Yenişehir, Tarsus ve Erdemli adaylarını, çalışma ekiplerini çağırarak kendini karşılatması, CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saygısızlık ve Alevi toplumunu dışlayan politikalarına karşı tepkileri artırdı. Özellikle, Başarır’ın Alevi vatandaşlara ve kendisine tepki gösteren partililerine karşı AKP’li troller yaftasını kullanarak tepki gösterenleri provoke etmesi ve arbedenin çıkmasına sebep olması, Alevi toplumu ve diğer gruplar arasında büyük bir rahatsızlık yarattı.

FERDİ KOÇ’UN KARDEŞİ SOSYAL MEDYADAN BAŞARIR’A YÜKLENDİ!

CHP’li Başarır’a tepki gösterenler arasında olan Mezitli Alevi Kültü Derneği Başkanı Ferdi Koç’un darp edilmesinin ardından Alevi toplumu da yaşananlar karşısında Ali Mahir Başarır’a yüklendi. Ferdi Koç’un kardeşi Kemal Koç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Başarır’a “Umarım sen de hazırsındır. Bu gidişle daha çok yuhalanırsın” demesi dikkat çekti.

Kemal Koç, “Zıp zıp mahir bizlere trol demiş. Hiçbir şey üretmeyen siyasi söylemleri egolarının aynası olmuş bu şahsiyet o kadar bilinçsiz ki “atın bu trolleri dışarı” derken bilincinin altında saldırın komutu verdiğinin anlaşılmadığını sanıyor. Siyasetindeki tek icraatı tayip Erdoğan’a birkaç laf atarak mahkemelik olup gündemde kalmak olan bu şahsiyetin partimiz CHP’ye ne kadar zarar verdiğini, nasıl böldüğünü tarih bize gösterecektir. Umarım çok ağır bedellere sebebiyet vermez. Hayalindeki büyükşehir belediye başkanlığı için partinin kaybetmesi üzerine kurulu operasyonu nasıl yaptığını biz hepimiz görüyoruz. Yoksa insan anketlerde 1. Çıkıyor dediği belediye başkanını niye gözden çıkarır ki? Niye yalan beyanlarda bulunur ki. Biz bedel ödemeye hazırız zıp zıp Mahir. Umarım sen de hazırsındır. Bu gidişle daha çok yuhalanırsın” dedi.

ALEVİLER MEZİTLİ’DE BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK!

Yaşananlara tepki olarak, Mezitli Alevi Kültür Derneği tarafından 12 Şubat 2024 Pazartesi (bugün) saat 14.00’te Mezitli Cemevi’nde kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Tüm Yöre Alevi Dernekleri ve Alevi kurumlarının katılımının beklendiği açıklamada, Ali Mahir Başarır’ın tutumuna karşı sert bir mesaj verilmesi amaçlanıyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle