Hoşgeldiniz  

“YÜZDE 50 ÜSTÜ İSTİYORSAK MHP ŞART!”

admin | 05 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Mersin’e geldi. Bakan İsmet Yılmaz bu kapsamda ilk olarak Tarsus’ta mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Vali Özdemir Çakacak ile birlikte, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, il ve ilçe protokol üyeleri, daire amirleri, meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve 179 mahalle muhtarı katıldı.

 

Türk Milleti’nin her zaman demokrasinin yanında yer aldığını, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde ülkeyi yönetmeye talip olan siyasi partilerin yüzde 50’nin üzerinde Milletin desteğini alması gerektiğini, uzlaşma getirecek bu sistemde kamplaşmaların, kutuplaşmaların olmayacağını, 80 milyon vatandaşın bir arada birlik ve beraberlik içerisinde beraber huzur içerisinde yaşamaya devam edeceğini kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, “Bizim bu yüzde 50 üzerinde oyu almamız için MHP’li kardeşlerimizle omuz omuza yürümemiz lazım. İşte uzlaşma. MHP’yi dışlarsanız, hayatta yüzde 50’nin üzerinde alamazsınız ya da başka bir partiyi. Artık bundan sonra çatışmaya, kutuplaşmaya giderek bu ülkeyi yönetebilmek mümkün değil. Uzlaşma gerekecek. İşte bu sistemin adı uzlaşmacı sistem, demokratik sistem. Bu ülkenin yararınadır, menfaatinedir. O zaman bizim bir olmamız lazım” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle