Hoşgeldiniz  

YSK MAĞDURU KOCAMAZ’DAN İSTANBUL YORUMU: “BU KARAR HİÇ DE SÜRPRİZ DEĞİL!”

admin | 06 Mayıs 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla Mart yerel seçimlerine YSK kararı sonrasında girmesi engellenen önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili değerlendirmede bulundu.

YSK’nın günlerdir beklenen kararı gayrı resmî olarak açıklandı. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edildiğini ifade edilirken, karar tepkiler de gecikmedi.

Mart yerel seçimleri öncesinde akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla YSK kararıyla beraber seçimlere girmesi engellenen önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, YSK’nın İstanbul kararını yorumladı.

Açıklanan kararın sürpriz olmadığını bilakis beklenen bir karar olduğunu kaydeden Burhanettin Kocamaz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinin iptali çok enteresan. Aynı zarftan çıkan İlçe Belediye Başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlık seçimleri için problem yok deniyor. Peki sandık kurulları sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mi kanunlara aykırı oluşturulmuş! Gerçekten garip” dedi.

Kararın garip olmasını gerektiren hususların kendisine hiç yabancı gelmediğini ifade eden Kocamaz, “Beklenen karar dememe kızıp tepki gösterenler de olabilir. Ancak bu karar bana hiçte sürpriz gibi gelmedi. Zira bunun bir başka versiyonunu biz Mersin Yerel Seçimlerinde yaşadık. Benzer bir kararla “ben yaptım oldu” mantığıyla Mersin’de Vatandaşlarımızın seçme, şahsımın da seçilme hakkı engellendi. İnsan söyleyecek söz bulamıyor. YSK hukuka uygun kararlar yerine Siyasi beklentilere uygun kararlar veriyorsa orada durup düşünmek gerekir” diye konuştu.

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Halbuki seçimden aylar önce belirlenmiş sandık kurullarının hesabını seçmenlerden ve adaylardan sormak ne kadar doğru ve demokratik bir davranıştır. Bunu anlamak gerçekten mümkün değil. Ancak bizler hep birlikte Milletçe sakin olmak ve olayları suhuletle takip etmek zorundayız. Seçimin sonucunu her hangi bir spekülasyona meydan vermeden sandıkta net bir şekilde belirlemek gerekiyor. Kaostan kargaşadan hiç kimsenin kazanabileceği herhangi bir şey yoktur. Bu vesile ile herkesi aklıselime davet ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle