Hoşgeldiniz  

YİNE MAYIS AYI, YİNE PARK PROTESTOSU BU SEFER ADRES MERSİN!

admin | 03 Mayıs 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Fatih Mahallesi’nde bulunan Fatih Parkı’nın, Mezitli Belediyesi’nin Kültür Merkezi projesi nedeniyle kaldırılması kararının üzerine başlayan protesto gösterileri kapsamında parkta piknik gerçekleştirileceği duyuruldu. Pikniğin gerçekleştirileceği tarih de manidar karşılandı.

Mezitli’de “Fatih Parkı” krizi büyüyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ilçeye Kültür Merkezi yapmak istemesiyle başlayan süreç, çevreci olduklarını belirten gruplar tarafından protesto edilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Kültür Merkezi yapılması planlanan bölgede yer alan Fatih Parkı’nın kaldırılacağı açıklanınca, çevreciler protestoya başladı.

 

Çeşitli zamanlarda parkta buluşan gruplar, sosyal medya üzerinden de protestolarını sürdürüyor. Son olarak sosyal medya üzerinden örgütlenen “Fatih Parkıma dokunma” grubu, parkta piknik etkinliği gerçekleştireceklerini duyurarak, vatandaşları parka sahip çıkmaya çağırdı.

 

PİKNİK 6 MAYIS’TA… DENİZ GEZMİŞ’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE!

 

Fatih Parkı protestolarına da Mersin kamuoyu temkinli yaklaşıyor. 2013’ün Mayıs ayında başlayan ve tüm Türkiye’yi kaosa sürükleme hedefinde olan Gezi Parkı olaylarını çağrıştıran örgütlenme şekli, Mersin kamuoyunu tedirgin ediyor. Pikniğin gerçekleştirileceği tarihin ise 6 Mayıs olması ayrıca dikkat çekiyor. 6 Mayıs sol gruplar için ayrı bir önem teşkil ediyor. Hatırlanacağı üzere 6 Mayıs 1972’de Türkiye’nin önde gelen sol görüşlü devrimcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildikleri gün olması, kamuoyunca Fatih Parkı protestolarının provoke edilebileceği endişesi yaşanıyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle