Hoşgeldiniz  

VE İŞÇİLER KONUŞTU: “CHP’YE ÜYE OLMAZSANIZ İŞİNİZDEN OLURSUNUZ, DİYEREK BİZİ İŞİMİZDEN ETTİLER!”

admin | 11 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin haksız ve hukuksuz bir biçimde işten attığı işçiler, basın açıklaması yaparak yaklaşık 2 senedir yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirdiler.

1 Nisan 2019’da göreve gelen CHP’li Vahap Seçer, işçilere uyguladığı haksız işten çıkarmalar ve çalışanlara uyguladığı mobbingle gündemden hiç düşmedi. Yaklaşık 2 yıl önce işlerinden haksız ve hukuksuz bir şekilde edilen işçiler, sosyal medya üzerinden buluşarak, bugün bir basın açıklaması yaptılar.

2 yıldır yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren işçilerden bazıları, basın açıklamasının gerçekleştirileceği alana aileleriyle geldi. Üzerlerinde “Namus Sözü nerede” yazan tişörtlerle gelen mağdur işçiler, bu sloganlarla yerel seçim öncesinde hiçbir işçinin işinden edilmeyeceğine namus sözü veren CHP Lideri ve Vahap Seçer’e de göndermede bulundu.

Cumhuriyet meydanının karşısındaki Saat Kulesinde buluşan CHP mağduru işçiler adına basın açıklamasını Turgay Salgın okudu.

Haksız yere işlerinden edildiğini kaydeden Salgın, “Seçim çalışmaları boyunca gerek Kılıçdaroğlu’nun ‘namus ve şeref’ vurgusu yaparak, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çeşitli mecralarda dile getirdiği ’emekçinin, çalışanın yanındayız, kimse işinden olmayacak’ sözlerinin birer umut tüccarlığı olduğunu acı bir şekilde tecrübe ettik. Kılıçdaroğlu ve Seçer, biz size ne yaptık ki namus ve şeref sözünüzü unutacak kadar düşmanlık ve kinle bize yaklaştınız?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Atılan iftiraların ardından hem işlerini kaybettiklerini hem de haklarını alamadıklarını vurgulayan Turgay Salgın, “İşsizlik maaşı, tazminat gibi yasal haklarımızdan mahrum kalmamız için iş kanununu eğip büktüler ve kanunsuzluklarına kılıf hazırladılar. Performans düşüklüğü gerekçesi ile işinden atılan arkadaşlarımız tazminatlarını alamadıkları gibi işsizlik maaşı dahi alamayacak şekilde açlığa ve ölüme mahkum edildiler. Her mecliste, her toplantıda hukukun üstünlüğünden bahsedip, Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri nezdinde üzerine atılı her suçlamadan aklanıp işe dönüş hakkı kazanmasına rağmen yüzlerce işçi ve emekçinin yüzüne dahi bakmadılar” dedi.

Salgın, “Biz çeşitli bahanelerle farklı birimlere gönderildik. Bazı dönemlerde, siyasi parti olan ‘CHP’ye üye olmazsanız işinizden olursunuz’, ‘bize kayıtlı belgeler getireceksiniz’ gibi bahanelerle hepimizi işlerimizden ettiler” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle