Hoşgeldiniz  

VALİLİK’TEN YENİ ÖNLEM GELDİ: TAZİYELER YASAKLANDI!

admin | 04 Ağustos 2020 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son dönemde ülke genelinde yeniden artışa geçen korona virüs salgını ek önlemler getirdi. Bu kapsamda toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgının yoğunlukla taziye evlerinde yaygınlaştığına dikkat çekerek, taziyelerin yasaklandığını duyurdu.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Türkiye genelinde yeniden yükselişe geçti. Salgının önlenmesine yönelik normalleşme dönemine giren Mersin’de de vaka sayılarında yaşanan artış, yeniden yasak ve ek önlem dönemine geçmeyi de zorunlu kıldı.

Bu kapsamda toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni önlem paketini açıkladı. Vali Ali İhsan Su başkanlığında toplanan kurul, salgının ağırlıklı olarak kalabalıkların yoğun olduğu taziye, düğün, nişan gibi etkinliklerden yayıldığını açıkladı.

TAZİYE YASAKLANDI

Kurul ilk olarak taziyelerin yasaklandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda taziye yapılmaması kararı alınmıştır” denildi.

DÜĞÜNLERDE SİVİL KIYAFETLİ RESMİ GÖREVLİLER DENETİM YAPACAK!

Düğün, Nişan gibi toplu etkinliklere de ek tedbirler getirildi. Buna göre düğün, nişan, sünnet gibi toplu etkinliklerde uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya sivil kıyafetli resmi görevliler marifetiyle denetim yapılması kararı alındı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle