Hoşgeldiniz  

TIKALI MAZGALLAR SU TAŞKINLARINA SEBEP OLDU

admin | 31 Mart 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Şiddetli yağışlarla zor sınavlar veren Mersin, yeni bir sabaha daha yağmurla uyandı. Bazı bölgelerde yaşanan su baskınlarının nedeni ise çok geçmeden ortaya çıktı. Gelişi güzel atılan çöplerin tıkadığı mazgalları temizleyerek kısa sürede hayatın normale dönmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşın da yardımına koşarak önemli bir sınavda daha tam not aldı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde yaşadığı sel afetiyle gündeme gelen Mersin’de, dere yataklarının imara açılması neticesinde taşan dereler kent merkezini etkisi altına almış, oluşan su baskınları ve sel yüzünden milyonlarca liralık hasar ve can kayıpları yaşanmıştı.

 

Çok geçmeden yeni bir yağmurlu hava ile güne merhaba diyen Mersin’de bazı bölgeler yine su baskınlarına teslim oldu. Bu sefer yağışın şiddetli olmamasına rağmen yaşanan baskınların nedeni de kısa sürede ortaya çıktı. Yağışla birlikte alarm durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilk olarak akıntının yolunu keserken, bazı vatandaşlar tarafından gelişi güzel yerlere atılan çöplerin tıkadığı mazgalları temizleyerek problemi kısa sürede ortadan kaldırdı. Olası bir afete imkan vermemek için seferber olan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının mazgalları tıkayan çöpleri toplamasıyla, sorunun altyapıdan kaynaklı olmadığı da suların kısa sürede çekilmesiyle ortaya çıktı. Çalışmaların ardından geriye mazgalları tıkayan çöpler ve herhangi bir kayıp yaşanmamasının verdiği teselli kaldı.​

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle