Hoşgeldiniz  

TARSUS’TAKİ ESRARENGİZ KAZI, BU CEVAPLARDAN SONRA DAHA DA İLGİNÇ HALE GELDİ!

admin | 20 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesinde bir evin bahçesinde devam eden esrarengiz kazı ile ilgili açıklama yaptı. esrarengizkazımersintarsuscevap

Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde 2015 yılında yapılan kaçak kazı olayı üzerine, üst düzey güvenlik önlemleri altında devam ettirilen kazı çalışması ile ilgili vatandaşların şikayeti üzerine konunun üzerine giden Atıcı, TBMM’de verdiği soru önergesine Başbakan’dan cevap alamayınca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bilgi edinme başvurusunda bulunmuştu.

 

Kazı ile ilgili Bakanlıkça verilen cevapta, kurtarma kazısının Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün ve Tarsus Müzesi Müdürlüğü’nün izni ile başlatıldığını, çalışma yapılan bölgenin 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli olduğu ve bilimsel kazı dışında herhangi bir kazı çalışmasının gerçekleştirilmeyeceğinin belirtildiğini ifade eden Atıcı, “Mahalledeki olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınmasının sadece bilimsel çalışma için olduğu açıklaması inandırıcı değildir. Üst düzey güvenlik önemlerinin toprak kandil, çatı kiremiti ve testi parçaları için alındığı ifade ediliyor. Madem bilimsel amaçlı bir kazı yapılıyordu, kamuoyuna neden açıklanmadı? Bir milletvekili dahi kazı alanına sokulmuyorsa, orada gizlenen bir şeyler var demektir. Yaklaşık 3 aydır devam eden kazı çalışmalarında herhangi bir tarihi esere ulaşılamadığı ve kazının ne zaman sonuçlandırılacağı hakkında da bilgi verilmiyor. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

 

Atıcı’nın neden bu kadar gizlilikle kazının yapıldığına ilişkin sorusuna ise şu yanıt verildi: “Söz konusu alana ilişkin Tarsus Müzesi Müdürlüğü’nce hazırlanan uzman raporunda, anılan alanın 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli olduğu bahse konu alanda bilimsel kazı dışında herhangi bir kazı gerçekleştirilemeyeceği ifade edilmiştir. Anılan alanda daha önce yasadışı yapılan kaçak kazılar sonucunda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kurtarma kazılarına başlanmıştır.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle