Hoşgeldiniz  

TARSUS KÜLTÜR PARK’TAKİ BÜSTLER KALKTI, KOCAMAZ TEPKİ GÖSTERDİ!

admin | 29 Ağustos 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus’taki Kültür Park’ın içerisinde yer alan kentin kültür mirası kişilerinin büstlerin kaldırılmasına önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan tepki geldi. Kocamaz, “Bu tür yaklaşımlar hiç kimseye bir şey kazandırmaz bilakis tepki çeker. Üstelik bu hareket hiç bir Başkanın hizmet hanesine artı getirmez” diye konuştu.

Tarsus’u kültür değerlerinin sergilendiği Kültür Park’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son düzenlemeye önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan tepki geldi. Büstlerin kaldırıldığını öğrendiğinde şok olduğunu ifade eden Kocamaz, “Bu tür yaklaşımlar hiç kimseye bir şey kazandırmaz bilakis tepki çeker. Üstelik bu hareket hiç bir Başkanın hizmet hanesine artı getirmez” diyerek yeni Başkan Vahap Seçer’e mesaj gönderdi

20 yıllık Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde geçmişle gelecek arasında köprü kurmak için uğraş verdiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, “Bugün sosyal medyada gördüğüm bir haberle irkildim! Üzüntüm sonsuz! Nedeni 20 yıllık Tarsus Belediye Başkanlığımız döneminde geçmişle gelecek arasında köprü olmaya çalıştık. Tarsus’un değerlerine sahip çıktık. Özellikle gençler nereden gelip nereye gittiklerini öğrensin, yaşadığı kent Tarsus’u ve tarihini öğrensin istedik. Biz rutin Belediyecilikten öte Tarsus’un Kültür değerlerine sahip çıktık. Belediyelerin 6360 no’lu Yasa çıkıncaya kadar yasal olarak yapması mümkün olmayan bir çok İşleri Türkiye’ye örnek olacak şekilde, kiralayarak bir illiyet bağı oluşturup restorasyonlarını üstlendik. Tarihi evleri, Anadolu Sofrasını, Makam-ı Daniyal Camii, Kubatpaşa Medresesi, Kırkkaşık Bedesteni, Mencik Baba Türbesi, Yapay Şelale yanındaki Mescit gibi bir çok yerleri restore ettirdik. Tarsus’u nakış nakış işledik. İsmi Tarsus’la bütünleşmiş ve tarihe mal olmuş değerleri de hiçbir ayrım yapmadan anıtlaştırdık. Tarsus Kültür parkını yeniledik. Ancak şu anda gördüğüm haber beni şok etti” diye konuştu.

Vahap Seçer’e de seslenen Kocamaz, “Vahap Başkanın haberi var mı, yok mu bilmiyorum. Haberi olduğunda da bu yanlıştan döneceğini ümit ediyorum. İsmi Kültür olan parktaki o büstleri ne akla hizmet, kim ne için oradan kaldırdı merak ediyorum? Üstelik oradaki büstlerin bir kısmı Türklerin Anadolu’ya gelişinden önce ismi Tarsus’la birlikte anılan önemli şahsiyetlerdi. Bir kısmı Cumhuriyet Dönemindeki Tarsus’un yetiştirdiği Kültür ve sanat adamları idi. Bu değerlerin büstleri kimi ne için rahatsız etti bunu öğrenmek Tüm Tarsus Halkı ve bizlerin en doğal hakkıdır. Bu tür yaklaşımlar hiç kimseye bir şey kazandırmaz bilakis tepki çeker. Üstelik bu hareket hiç bir Başkanın hizmet hanesine artı getirmez. 25 yıllık hizmet dönemimizde hep hali hazırın üzerine bir şeyler koymaya, toplumu bütünleştirmeye çalıştık. Bir kere daha yineliyorum ki Parktaki o büstlerin kaldırılması hiç kimseye bir şey kazandırmaz! Ve hiç bir Başkanın hizmet hanesine de yazılmaz!” açıklaması yaptı.

ANIT KAVŞAĞI’NDA KALDIRILAN ANIT’A DİKKAT ÇEKTİ

Kocamaz döneminde başlatılan ve Seçer döneminde kurdelesi kesilerek hizmete açılan Tososlar ilçesindeki Anıt Kavşağı’nda yer alan Anıt’ın yerine tekrardan konulmamasına da dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “ Mersin Toroslarda da Kuva-i Milliye Anıtı kavşak yapımı nedeniyle kaldırılmak zorunda kalınmıştı. Anıt, Kavşağın tamamlanması ile birlikte yerine konulmak üzere Makina İkmal’de bir depoya kaldırılmıştı. Ancak Kavşak tamamlandığında onun da yerine konmadığını gördük. Açılışta Sayın Seçer en kısa zamanda yerine konulacağını söylemişti. Ben buradan Bütün Belediyelere bir çağrı yapmak istiyorum ve diyorum ki her gelen başkan(hiç bir anlamı ve gereği yokken)bir önceki Belediye Yönetiminin ortaya koyduğu eserleri yıkıp kaldıracak olursa bunun adı Belediyecilik olmaz! Mersin hizmet bekliyor!” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle