Hoşgeldiniz  

TARSUS BELEDİYESİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI! ÜCRETSİZ DAĞITILACAK…

admin | 19 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan maske fırsatçılarına karşı maske üretimi hamlesi geldi. Başkan Bozdoğan, belediyenin imkânlarıyla üretilip, sterilize işleminden sonra halka ve ihtiyaç duyan kurumlara dağıtmak üzere maske üretimi yapılması için çalışma başlattı.

Corona virüsünün tüm dünyayı tehdit etmesi ve insanların salgına karşı maske takma ihtiyaçlarının gündeme gelmesiyle birlikte, maske satışlarından patlama yaşanırken, bu konuda fırsatçılık yaparak maske fiyatlarını fahiş ücretler karşılığında satan kişilere karşı harekete geçen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye bünyesinde Meslek Edindirme Merkezinde görevli terzileri maske üretmeleri talimatını verdi.

Belediye bünyesinde bulunan Meslek Edindirme Merkezinde görevli terzileri, terzilikten anlayan personeli ve gönüllü terzilere çağrı yapan Başkan Bozdoğan, verdiği destek ile kurulan eşi Derya Özinç Bozdoğan’ın başkanlığını yaptığı Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği ile seri şekilde maske üretimi yaptırmaya başladı.

İlk etapta 20 bin maske üretimi için kolları sıvayan gönüllü terziler şimdiden hedeflenen sayıya yaklaşmış durumda maske dikimine devam ediyorlar.

Belediye’nin sosyal medya hesaplarından ve basın müdürlüğü tarafından hazırlanan bültenler ile halkın Corona virüs konusundan bilinçlenmesine katkı veren Başkan Bozdoğan, Corona virüsün yayılmasını engelleme tedbirleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alalım panik yapmadan tedbiri elden bırakmayalım çağrısında bulunuyor.

Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü ekiplerinin şehrin birçok noktasında ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını yürüttüğünün altını çizen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Üretimine başladığımız maskeleri ihtiyaç duyan kurumlara ve mümkün olduğunca halkımıza ücretsiz şekilde dağıtacağız, gün fırsatçılık değil birlik olma ve elbirliği ile bu salgının önüne geçme günüdür” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi ve aynı zamanda Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanlığı görevini yürüten Av. Derya Özinç Bozdoğan ise Maske üretimi konusunda belediye ile işbirliği halinde gönüllü terzilerle bu çalışmaya destek verdiklerini ifade ederek bu konuda yaptığı açıklamada: “Dünyayı yakıp kavuran Corona virüsüne karşı, ölümlerin artmasıyla dünya adeta bir travma geçiriyor. Tarsus Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Haluk Bey bu konuda gerekli önlemlerin alınması noktasında maske yaptırmaya karar verdi. Kooperatif üyesi kadınlarımızı arayarak bize gönüllü olarak yardımcı olabilecekleri, maske üretimi konusunda ne yapılabilir noktasında yardım istedim. Daha sonra kadınlarımız toplanarak maske üretimine başladılar. Türk kadınının o paylaşımcı, fedakâr, cesur yanları kodlarına öyle bir işlenmiş ki, sabahlara kadar burada maske dikmeye başladılar. Bir günde 5 Bin tane maske yapılmaya başlandı. Tarsus Belediyesi bu maskeleri ücretsiz olarak dağıtacak, akabinde Yenişehir ve Mezitli’den de talepler geldi. Elimizden geldiğince maske üreterek bu talepleri karşılamaya gayret göstereceğiz.  Hep beraber bu kötü dönemi atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle