Hoşgeldiniz  

“TAÇ MAHAL GİBİ” DİYEREK YIKTI, ARDINDAN “GEZİ DİRENİŞİ” SEMBOLÜ HEYKELİ YAPTIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI: MERSİN’İ “GEZİ” SİMGELERİYLE DOLDURACAK!

admin | 12 Nisan 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in Tarsus Yarenlik Alanında Burhanettin Kocamaz döneminde yaptırılan ve Tarsus’un simgesi haline gelen Millet Çeşmesi için adeta aşağılar ifadeler kullanması ve yıktırmasının ardından kendisinin Mersin Kent Meydanına 2013’te Türkiye’de iç savaş fitilini ateşlemek üzereyken durdurulan Gezi Parkı olaylarına ithafen yapılan heykeli dikeceği öğrenildi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in inanç, kültürel değer ve maneviyat üzerinden insanları ayırması, son yaptığı Tarsus Yarenlik Alanındaki Millet Çeşmesinin yıkımıyla alenen ortaya çıkmıştı.

Dün gerçekleştirilen Meclis Oturumunda Yarenlik Alanında Burhanettin Kocamaz tarafından yaptırılan Millet Çeşmesinin yıkımı nedeniyle kendisine yönelik eleştirileri cevaplarken milli değerleri, inançları adeta “aşağılayan ve küçümseyen” ifadeler kullanan Seçer’in, Mersin Kent Meydanına koyacağı heykelin ayrıntıları şok yarattı.

MİLLET ÇEŞMESİNİN MİMARİSİNİ AŞAĞILAMAK İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERDİ

Yarenlik Alanındaki Millet Çeşmesini “Taç Mahal’in kabri gibi” diyerek küçümseyen, Tarsus’un simgesi haline gelen Millet Çeşmesini “ucube, bu zamanda böyle bir şey mi olur, bu zamanda bu kafa” diyerek adeta aşağılayan CHP’li Seçer’in Mersin Kent Meydanına illegal örgütlerin, marjinal odakların ve bölücü terör örgütü PKK’nın devlet-millet cepheleşmesini ve hukuk dışılığın yaygınlaşmasını çığırından çıkarmak maksadıyla kaşıdığı Gezi Parkı olaylarına ithafen yapılan bir heykeli dikecek olması, Millet Çeşmesinin yıkımının altında yatan ana düşünceyi de ortaya çıkardı.

YAPAN HEYKELTIRAŞ İTİRAF ETTİ: “GEZİ DİRENİŞİNİ ANLATIYOR!”

Heykeli yapan heykeltıraşın, “Umut Çocuk da aslında ilk Gezi Direnişi’yle başladı. O dönem 2013’te Almanya’daydım ve bir şey yapmam gerekiyordu. Herkes burada, o direnişe destek oluyor. Ben de o gün ‘ne yapacağım’ diye düşünürken ortaya bu çıktı. Öyle başladı, ondan sonra devam etti. Birçok farklı varyasyonunu yaptım. Şimdi Mersin için bir Umut Çocuğu yapıyorum” itirafıyla ortaya çıkan Seçer’in, “isyan ve bölücülük” zihniyetini de nasıl desteklediğini gözler öne serdi.

GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN BERİ 4 BİN’E YAKIN MİLLİYETÇİ/MUHAFAZAKAR KÖKENLİ İŞÇİYİ İŞİNDEN EDİP, HDP’LİLERİ BELEDİYEYE DOLDURMUŞTU!

Göreve geldiği günden itibaren önceki dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakar kökenli işçileri iftiralarla işlerinden eden CHP’li Seçer, kadroları HDP’lilerin verdiği listelerle doldurmuştu. Seçer’in son heykel hamlesi de tüm niyeti adeta kamuoyuna duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

“TAÇ MAHAL GİBİ” DİYEREK YIKTI, ARDINDAN “GEZİ DİRENİŞİ” SEMBOLÜ HEYKELİ YAPTIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI: MERSİN’İ “GEZİ” SİMGELERİYLE DOLDURACAK! için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle