Hoşgeldiniz  

SÜRGÜN YARGI’DAN DÖNDÜ: ENGELLİ MEMUR SÜRGÜNÜNE RET GELDİ!

admin | 04 Mart 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sürgüne gönderilen yüzde 73 engelli Tayfun Bozdoğan açtığı davayı kazandı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işine geri dönecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sürgün hışmına uğrayan engelli Tayfun Bozdoğan geri dönüyor. Tayfun Bozdoğan, CHP’li Başkan tarafından Gülnar’a sürgün edilmiş, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı şube müdürlüğü emrinde bilgisayar işletmeni olarak gönderilmişti.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Yüzde 73 engelli olan ve Büyükşehir’de Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Tayfun Bozdoğan’ın açtığı davanın lehine sonuçlandığı bildirildi.

Bozdoğan yaptığı savunmada, “Yüzde 73 oranında engelliyim. Hemşire olan eşim Yenişehir ilçesinde hemşire olarak görev yapıyor. Engelli ve eş durumu mazeretlerim dikkate alınmadı. Böbrek nakli olduğumdan devamlı olarak nefrolog gözetiminde olmam gerekir. Beni gönderdikleri yerde bu özellikler bulunmuyor. Hukuka aykırı hareket edildi” demişti.

Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz günlerde sona erdi. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin telafisi güç zararlar oluşturabileceği gerekçe gösterilerek yürütülmenin durdurulmasına karar verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gündoğan’ın 30 gün içerisinde görevine iade etmesi gerekiyor. Bu durum sürgüne gönderilen diğer bürokratlar için de emsal karar olabilir.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle