Hoşgeldiniz  

SÜLEYMAN SOYLU’YA SİLİFKE VE ERDEMLİ’DE İLGİ BÜYÜK

admin | 28 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Mersin’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Silifke Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileriyle buluştu. Daha sonra Erdemli’ye geçen Bakan Soylu’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İLK BULUŞMA SİLİFKE’DE

 

Silifke Bahçesaray tesislerinde gerçekleştirilen buluşmaya Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il ve ilçe protokolü, 88 Mahalle Muhtarı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program öncesinde masaları dolaşarak Muhtarlar ve STK temsilcileriyle tek tek tokalaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta Vali Özdemir Çakacak olmak üzere, bu buluşmanın gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, özellikle modern yönetim anlayışının bir bileşeni ve paydaşı olarak gördüğünü belirttiği STK’ların temsilcilerine, başkanlarına, yöneticilerine ve Milletin Devletle buluştuğu ilk kapısı olarak nitelendirdiği Muhtarlar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Konuşmasında Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihi ve medeniyet birikimiyle bölgenin en önemli oyunculardan biri olduğunu ifade eden Bakan Soylu, 1940’lı yılların sonu ve 1950’li yılların başından itibaren çok partili siyasi hayata geçerek, altyapısını ve demokrasisini güçlendirmeye başlayan ülkemizde bazı güçler tarafından düzenlenen 27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile Türkiye’nin etkisizleştirilmeye çalışıldığının altını çizerek, “ Fotoğraf açıktır. Onlara göre Türkiye’nin ayağına darbelerle, muhtıralarla, darbe anayasalarıyla, ekonomik krizlerle; terör üzerinden PKK ile, farklılıklar üzerinden sağcı-solcu, alevi-sünni, Türk-Kürt çatışmaları ile prangalar vurulması gerekiyordu. Ama Türkiye bu noktada bir itiraz ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU; “ TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜREMEDİLER”

 

Konuşmasının sonunda güvenlik güçlerimizin, 22-23 yıldır girilemeyen terör inlerine tek tek girdiğini belirten Bakan Soylu, “ Hem içeride hem dışarıda terörün belini tamamen kırmak üzereyiz, bunu hep beraber görüyoruz. Türkiye’yi diz çöktüremedikleri için; kendi araçları işe yaramadığı için bir bir devreye girmeye başladılar. Bu gün Türkiye’yi bu coğrafya üzerinde istedikleri gibi yönetecekleri bir araca döndürmeyi başaramadıklarından saldırıyorlar. Ne yaptılarsa, yine de Türkiye’ye sözlerini geçiremediler” şeklinde konuştu.

 

ERDEMLİ’DE MİTİNG

 

Bakan Soylu Mersin’deki programı kapsamında  Silifke’nin ardından Erdemli’ye geçti. Erdemli Cumhuriyet Meydanı’nda mehterle karşılanan Bakan Soylu konuşmasında Kandil’i hedef aldı. Soylu, “Güzel hazırlıklarımız var onlar için. O Kandil’den, beni bağışlayın özür diliyorum, o Kandil’den it gibi havlayanlara sesleniyorum. Madem çok cesursunuz, teröristsiniz ya. Hadi gelin de Türkiye’nin içinde bir adım atmaya çalışın. Ama zannetmeyin ki Kandil’de kalabileceksiniz. Size şu kadarını söylüyorum; ‘ey Kandil’de duranlar canınız tatlıysa, bu sözümü unutmayın. Canınız tatlıysa sıvışın gidin oralardan'” diye konuştu.

 

CHP LİDERİ’Nİ DE UNUTMADI

 

Kılıçdaroğlu’nun CHP’de kasetle görevi devraldığını söyleyen Soylu, “O kaseti kim yaptı? Kaseti FETÖ yaptı değil mi? Peki bugün neden bir aradalar, nasıl bir aradalar. Ya bir ortaklıkları var ya bir diyeti var ya da esir. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime sesleniyorum.  Erdemli’den sesleniyorum. Bu ülkeye büyük bir ihaneti ortaya koyan bu yapıyla birlikte aynı noktaya gitmek doğru değildir.  Kılıçdaroğlu sizi yanlışa götürüyor. Zaten SSK’yı da batırdı, bundan bir an önce kurtulun sizi de batıracak” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle