Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… YÜZDE 2’DEN İLK ABONE ÜCRETİNİ VEREN VATANDAŞLARA FARK İADE EDİLECEK

admin | 23 Temmuz 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşimi, MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

MESKİ Olağan Genel Kurulu’nda yüzde 2 olan katılım payının yüzde 0,9’a düşürülmesinin ardından ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için gereken ücret farkı iadesi maddesi görüşüldü.

Buna göre emlak vergi değerinin yüzde 0,9’una indirilen su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payı olarak 1 Ocak 2020 tarihinden ilgili kararın yürürlüğe girdiği tarihe kadar yüzde 2 oranında katılım payı ödemesi yapan abonelere aradaki farkın iade edilebilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu hakkında görüşmeler yapıldı.

Komisyon raporuna 3 MHP’li üye RET verirken Ak Partili üyenin çekimser kaldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz oturumda Çevre Bakanlığından görüş istenmesi kararı alınmıştı. Bakanlıktan gelen görüşte bu indirim konusunda Meclisin yetkisi olmadığını, idarenin kararına bırakıldığı ifade edildiği bildirildi.

MHP’li Mahmut Tat, “Şimdi Bakanlık hesaplama şekli uygun değil diyor. Bugüne kadar alınan bedelin uygun olmadığını söylüyor. Şimdi bu iade şekliyle ilgili net bir şekilde ortaya koymuyor. Bizim çekincemiz, bizim meclis olarak iade şansımız ve hakkımız yoktur. İdare bu işi çözmelidir” dedi.

AK Partili Özturan, “Bakanlıktan net bir yazı ve görüş gelse biz çekimser kalmazdık. Biz hem idarenin hem de vatandaşın mağdur olmadan bu işin çözülmesi taraftarıyız. Yetki karmaşasından dolayı biz çekimser kaldık” açıklaması yaptı.

AK Partili Hüseyin Yeşil, “Burada Bakanlık raporu her konuyu idareye bırakmış. Meclise bunu sunmanıza gerek yok, bunu siz vatandaşa iade edebilirsiniz” dedi.

Görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Buna göre 26 kabul, 25 ret, 11 çekimser çıkarak kabul edildi.

Tavan fiyattan ilk aboneliği gerçekleştiren aboneler bu kararın ardından ortaya çıkan farkların ödenmeye başlanacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle