Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… SUYA BİNDİRDİĞİ ZAMMI GERİ ALDI… SİYASİ SORUMLULUĞUNU TAŞIYAMADI!

admin | 20 Temmuz 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürüyor.

16 Mayıs 2020’de MESKi Genel Kurulu’nda alınan kararın ardından emlak vergi değerinin yüzde 2’si olarak uygulanan su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payı emlak vergi değerinin yüzde 0,9’una çekilmişti.

Ombudsmanlık Kurumunun kararı doğrultusunda, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yüzde 2 oranında katılım payı ödemesi yapan abonelere aradaki farkın iade edilebilmesi hususu görüşüldü.

Genel Kurul’da yapılan görüşmelerde MHP Grubu adına konuşan Mahmut Tat, önergenin geri çekilmesi ve Çevre Bakanlığının görüşünün ardından o doğrultuda karar alınması gerektiğini ifade etti.

CHP’li Meclis üyeleri de Bakanlığın görüşüne gerek olmadığını, Ombudsmanlık Kurumunun tavsiye kararının uygulanması gerektiğini ve 0,9 üzerinden ödeme yapılması gerektiğini söyledi.

4 bin 492 vatandaşa geri iade edilecek olan tutarın 0,9’a göre 3 milyon TL olduğu kaydedildi.

Görüşlerde uzlaşma olmaması nedeniyle konu komisyona oybirliğiyle havale edildi.

YENİ TARİFELER GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin son maddesinde yeni tarifeler görüşüldü.

CHP’li Vahap Seçer 1. Kademe 0 m3 – 12 m3, 2. Kademe 13 m3 – 25 m3, 3. Kademe 26 m3 – 75 m3 ve 4. Kademe 76 m3 ve üzeri olarak düzenlenmesi, Mut İlçesi özelinde kademe aralığının 1. Kademe 0 m3 – 25 m3, 2. Kademe 26 m3 – 75 m3, 3. Kademe 76 m3 ve üzeri şeklinde değiştirilmesi önerisi getirdi.

Yine Seçer, ücret Tarifesinin 1.A) Maddesinde belirlenen atıksu tarifesinin, dâhil olduğu abone grubuna uygulanan birim fiyatı üzerinden yüzde 50’den yüzde 45’e çekilmesini önerdi.

Bunun üzerine söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, yapılan toplantıda Cumhur ittifakı olarak 1. Kademeyi 0-15, 2 kademe 16-35, 3. Kademe 35-100 ve 4. Kademe olarak da 101 ve üzeri olarak yapılması gerektiğini savundu.

Bu nedenle yine bu tarifenin Komisyona sevk edilmesi gerektiğini kaydetti.

MHP’li Topkara’nın önerisini değerlendiren CHP’li Seçer, Cumhur ittifakının önerisini uygulamaya geçirmelerinin mümkün olmadığını savundu.  CHP’li Seçer, “Dediğinizi yaparsak, ne olacak? Bu hak edişleri kim ödeyecek, personel maaşlarını kim verecek, yatırımları kim yapacak? Bunu kabul etmem mümkün değil” diye konuştu.

Seçer’in konuşmasının üzerine söz alan MHP’li Topkara “Bu sizin açıkladığınız kademeleri biz geçtiğimiz yılın Kasım ayında Meclise sunmuştuk ancak çoğunluğumuz o gün yoktu ve sizin istediğiniz ve şimdi uygulanan yüksek tarifeye geçildi. Şükür ki 1 sene sonra da olsa dediğimize geldiniz. Biz de şimdi 5 dakika değerlendirelim ve kararımızı açıklayalım” dedi.

Topkara’nın bu konuşması üzerine oturuma 5 dakika ara verildi.

TEKLİF EDİLEN TARİFEDE DÜZENLEME YAPILDI

Aranın ardından görüşmeler yeniden başladı.

Yapılan görüşmelerin ardından Cumhur ittifakının önerisi ile CHP’li Seçer’in önerisinin ortalaması alındı. Son günlerde kabaran faturalar nedeniyle isyan eden Mersinlilere artık yeni tarifeyle indirim uygulanacağı kararı alındı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle