Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA! BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN MERSİN’E KÖTÜ HAVADİS: “RÜZGAR 80 KM HIZLA ESİYOR VE YARIN ÖĞLENE KADAR SÜRECEK!”

admin | 29 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın söndürme çalışmaları sırasında Aydıncık ve Bozyazı’da devam eden ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangınla ilgili konuştu.

Türkiye’nin güneyi yangınla mücadele ediyor. Manavgat’taki yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada Mersin’in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde devam eden ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangınlarla ilgili bilgi verdi.

Aydıncık ve Bozyazı’da toplam 4 mahallenin boşaltıldığını, yangının yaklaşık 1000 hektar kadar alanı etkilediğini aktaran Pakdemirli, “Maalesef ki 80 kilometre süratle esen, devam eden rüzgar var, öyle görülüyor ki yarın öğle saatlerine kadar devam edecek, öğle saatlerinden sonra da 60 kilometre süratle devam edecek.” dedi.

Mersin’deki yangınları 90 arazöz, 360 personel ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Pakdemirli, çalışmaların karadan yürütüldüğünü bildirdi.

AYDINCIK’TAKİ YANGIN GENİŞLİYOR

Aydıncık’a bağlı Pembecik Muhtarı Ahmet Doğan da bölgedeki durumu aktardı. Muhtar Doğan, “Pembecik te geçen hafta çıkan büyük yangından geri kalan son ormanlarda, tekrarlayan ikinci yangınla kül oldu. Yangın Pembecik mahallemizdeki Çöçen, Çaltı, Baskı, Mayasan bölgelerinde devam etmekte ve rüzgarın da etkisiyle genişlemektedir. Yangın Pembecik’ten doğuya doğru, Duruhan ve Yenikaş mahallelerine yönelmiş durumda olup, Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

BOZYAZI’DA ALEVLER DEVLET HASTANESİ’NE YAKLAŞTI

Bozyazı’da da yangın büyük tehlike oluşturuyor. Devlet Hastanesi’nin doğu tarafında alevler yüzünü göstermeye başladı. Alevlerin Hastane’ye ve merkeze inmesinden endişe ediliyor.

DETAYLAR GELECEK!

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle