Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA: MİTİNG ALANI İÇİN ALINAN İZNE RAĞMEN KARAR NİYE DEĞİŞTİRİLDİ? HEM DE APAR TOPAR!

admin | 27 Kasım 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin 4 Aralık’ta Mersin’de gerçekleştireceği miting öncesinde Valilik’ten istediği Cumhuriyet Alanı talebinin Valilikçe “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle reddinin ardından CHP tarafından yaratılan algıyla ilgili ortaya bomba iddia atıldı. CHP’nin ilk olarak TSG yanındaki miting alanı için dilekçeyle başvurduğu ardından Genel Merkez’den gelen “akşam” talimatıyla apar topar Cumhuriyet Alanı için Valiliğe mesai saati sonrasında “Acil” koduyla faks çekilerek talepte bulunduğu öne sürüldü. İşte yaşananlar…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim için sahalara ineceği ilk yer olarak açıkladığı Mersin’de, miting alanı üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

İLK DİLEKÇE TSG YANIYDI VE VALİLİK’TEN OLUMLU CEVAP GELDİ… OLAY, OLAY, OLAY…

CHP İl’e yakın kaynaklar, İl Başkanı Adil Aktay imzasıyla Mersin Valiliği’ne 4 Aralık mitingi için eski TSG yanında Valilikçe belirlenen miting alanının tahsisi için izin istenen dilekçeyle başvurulduğunu söyledi. Valiliğin dilekçeye “olumlu” yanıt verdiği kaydedildi.

GENEL MERKEZ CUMHURİYET ALANINI İSTEYEN YENİ DİLEKÇE GÖNDERİN DEDİ… GECE VAKTİ VALİLİĞE FAKS ÇEKİLDİ… BOMBA ÖTESİ İDDİA!

Bu başvurunun yapılması ve cevabının alınmasından sonra akşam saatlerinde Genel Merkez’in Cumhuriyet Alanı için yeni bir başvuru yapılmasını istediklerini öne süren kaynaklar, İl Başkanı Aktay’ın mesai saatinin bitmesine rağmen Valiliğe yeni bir faks çekerek Cumhuriyet Alanı’nı istediğine ilişkin yeni dilekçeyi gönderdiğini iddia etti.

AMAÇ, TOPLUMDA KAOSU BESLEMEK Mİ? ŞOK, ŞOK, ŞOK…

Siyasi parti mitingleri için kullanılmayan, devlet kurumlarının açılış ve tören alanı olarak kullanımına izin verilen Cumhuriyet Alanı’nın miting için verilmeyeceğinin bilindiğini ileri süren CHP’li kaynaklar, bu iznin çıkmayacağının bilinmesine rağmen AK Parti iktidarının CHP mitinglerinden korktuğu ve izin vermediği algısı yaratmak istenildiğinin hedeflendiğini öne sürdü.

“CHP’ye miting izni bile verilmiyor” algısının topluma yaydırılarak kitleleri sokak eylemleri için hazırladığı ve illegal toplanma ve gösterilerin CHP tarafından “meşru bir zemine” çekilmesine ortam hazırlandığı iddia edildi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle