Hoşgeldiniz  

SİLİFKE CHP’DE BÜNYAMİN UÇAR GÜVEN TAZELEDİ

admin | 12 Kasım 2017 | Gündem, Siyaset, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2 adayın yarıştığı CHP Silifke İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Bünyamin Uçar delegelerin oyunu alarak güven tazeledi. Merkez ilçe dışında CHP’nin kazandığı tek ilçe belediyesi olan Silifke’de kongrenin delegelerin yüksek katılımıyla gerçekleşmesi dikkat çekti.

CHP Mersin’de ilçe kongreleri tüm heyecanıyla sürüyor. Uzun zamandır örgüt olarak büyük tartışmalar yaşanan Silifke ilçe Örgütünün kongresi de merakla bekleniyordu. Daha önce İl yönetimi tarafından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un şikayeti üzerine görevden alınan ve gelen tepkiler üzerine göreve iade edilen mevcut başkan Bünyamin Uçar ve Zarif Korkmaz Silifke ilçe başkanlığı için bugün delege önüne çıktılar.

 

CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak’ın da hazır bulunduğu kongreye delegelerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, kongreye delegelerin tamamına yakınının katıldığı açıklandı.

 

Büyük çekişmeye sahne olan kongrede mevcut başkan Bünyamin Uçar, delegelerin oylarını toplayarak yeniden güven tazeledi.

 

SİLİFKE’DE KONGRE ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

 

Herşey 16 Ağustos’ta İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın il yönetimi tarafından görevden alınması ve hemen ardından göreve iade edilmesiyle başladı.

 

Kongre öncesindeki süreçte bazı il yöneticilerinin, Silifke kökenli eski ve yeni milletvekillerinin Silifke seçimlerine müdahil olduğu öne sürülmüş, bazı belediye meclis üyelerinin de mevcut Başkan Bünyamin Uçar aleyhine çalıştığı bile iddia edilmişti.

 

İl Yönetimi Seçim kurulunun onayladığı delege listesini kabul etmemiş, 12 mahallede tekrar delege seçimi yapılması kararı almıştı. Bu karar üzerine 12 mahallede delege seçimi tekrarlanmış, mevcut başkan Uçar da il yönetiminin bu kararına tepki olarak 12 mahallede delege listesi yazmamıştı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle