Hoşgeldiniz  

SEÇER’E MERSİN YETMEDİ, ADANA’DAKİ YANDAŞ MEDYAYA BİLE REKLAM YAĞDIRDI… HEM DE CUMHURBAŞKANLIĞI YASAĞINA RAĞMEN!

admin | 22 Temmuz 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

30 Haziran’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre belirlenen Tasarruf Tedbirlerine göre kamu kurumlarının basın yayın organlarına ilan verme yasağını çiğneyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Mersin’deki yandaş medyasına ilan yağdırdığı yetmediği gibi Adana basınına da Kurban Bayramı kutlama mesajı vermesi şaşkınlıkla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımlamıştı.

Genelgeye göre Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacağının yanı sıra Kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyeceği hükme bağlanmıştı.

MERSİN’DEKİ YANDAŞ YETMEDİ, ADANA’YA DA YAĞDIRDI

CHP’li Vahap Seçer’in Cumhurbaşkanlığı genelgesini yok sayarak, yandaş medyasına reklam yağdırması şaşkınlıkla karşılandı. Mersin’de kendisine yakın medyaya Kurban Bayramı tebrik ilanı veren CHP’li Seçer, bununla da yetinmedi, Adana’da faaliyet gösteren CHP’ye yakın basın yayın organlarına yasak olmasına rağmen ilan yağdırdı.

KAMU KAYNAKLARINI YANDAŞA AKITTI

Sayıştay müfettişlerinin takip ettiği ilan yasağını dinlemeyen CHP’li Seçer’in bir kez daha Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymayarak, kamu kaynaklarını yandaş medyaya aktarması şok yarattı.

İŞTE SEÇER’İN İL DIŞINA BİLE YAĞDIRDIĞI O YASAK İLAN:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle