Hoşgeldiniz  

SEÇER DE İMZALADI: “VEFAT SAYILARI AÇIKLANANDAN ÇOK DAHA FAZLA!”

admin | 06 Aralık 2020 | Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir belediye başkanları, sanal toplantıda korona virüs nedeniyle vefat eden vatandaşların sayılarının açıklanandan 2- kat daha fazla olduğunu kaydetti.

CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı, sanal toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 2 aydır korona virüsü tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplantıda yer almazken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer toplantıya katıldı.

Ülkenin toplam nüfusunun yüzde 49’unun yaşadığı kentleri yöneten büyükşehir belediye başkanları, kentlerinde yaşanan bulaşıcı hastalık kaynaklı vefat sayılarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Yayınlanan rakamlarla, kendilerine ulaşan sayılar arasında 2-3 kat fark olduğunu aktaran CHP’li başkanlar, şehirlerindeki hastanelerin artık talepleri karşılayamayacak doluluklara ulaştığını aktardı. Toplantının ardından sonuç bildirgesi imzalandı.

Vahap Seçer’in de imzasının yer aldığı bildirgede şu ifadeler yer aldı:

Son dönemde vaka, hasta ve vefat sayılarında yaşanan artış ile bu rakamlar üzerinde oluşan ‘bilgi kirliliğini’ üzüntüyle, endişeyle takip etmekteyiz. Kurumlarımıza yansıyan günlük vefat rakamlarıyla, merkezi yönetimin her akşam yayınladığı sayılar arasında 2-3 kata varan farkları tespit etmek zorunda kalmanın huzursuzluğunu yaşıyoruz.

Artık neredeyse her eve giren bu virüsle ve sonuçlarıyla ilgili gerçekleri, tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşmak, her kamu görevlisinin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk duygusundan uzak durmanın ne kamusal anlamda ne de vicdani olarak anlaşılır bir yanı yoktur.

Her evden bir cenazenin kalkmaya başladığı böylesi bir süreçte, kamu idarecilerini, gerçekleri tüm çıplaklığıyla paylaşmaları konusunda kararlılığa davet ediyoruz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle