Hoşgeldiniz  

SANSASYONEL’DEN DEV YAZI DİZİSİ… GEÇMİŞ DÖNEMDEN “TAHAKKUK EDİLMEMİŞ BORÇ” MUAMMASI

admin | 11 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart 2019 seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer döneminin mali bilançosu ortaya döküldü. Önceki dönemden kalan tahakkuk edilmemiş borcu tam 217 Milyon 500 Bin TL gösteren CHP’li Seçer yönetiminin ortaya koyduğu bu rakam kafaları karıştırdı. Rakamları inceleyen uzmanlar, böylesi bir rakamın gerçekle örtüşmediği konusunda görüş bildirdi.

sansasyonelhaber.net/Özel Haber – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un “Belediyeler eğer destek gelmezse önümüzdeki süreçte maaş bile ödemeyecek duruma gelecek” açıklamasının ardından gözler CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmişti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer’in de bir kez daha Meclisi borçlanma talebiyle olağanüstü toplantıya çağırma hazırlığı içinde olması, Mersin Büyükşehir’in mali gidişatını kamuoyu nezdinde iyice tartışılır hale getirmişti.

Sansasyonel Haber, CHP’li Vahap Seçer dönemindeki mali tabloya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik durumunu gözler önüne seren raporun detaylarında dikkat çeken önceki dönem kıyaslaması ise şok yarattı.

Her fırsatta “Belediyeyi 3 Milyar borçla devraldım” diyerek hizmet edememe gerekçesini önceki döneme bağlayan CHP’li Seçer’in “rakamlarla” nasıl oynadığı ve kamuoyunu nasıl yanılttığı da ortaya çıkan tabloyla gözler önüne serildi.

TAHAKKUK EDİLMEYEN 217 BİN 600 TL ŞOK YARATTI!

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin hazırladığı raporda belki de en dikkat çeken detay, önceki dönemde gösterilen Tahakkuk edilmeyen borçlar bölümü oldu. Geçmiş dönemde tahakkuk edilmeyen borcun 217 Milyon 600 bin TL gösterilmesi kafaları karıştırdı.

Bir borcun veya bir ödemenin veya bir alacağın belgelere dayalı olarak kesinleşmesi yani tahsil edilebilir veya ödenebilir hale gelmesine tahakkuk adı verildiğini kaydeden uzmanlar, önceki dönemde yapılan işlerin faturalandırılmamış meblağlarının bu kadar yüksek olamayacağı konusunda görüş bildirdi.

FLAŞ İDDİA: “KENDİ DÖNEMİNDEKİ ÖDEMELER ÖNCEKİ DÖNEMDEN Mİ KALDI GÖSTERİLDİ?”

Özellikle seçim dönemlerinde son aylarda tüm belediyelere iş yapan veya mal tedarik eden işletmelerin alacaklarını tahsilden çok faturalandırarak kesinleştirdiklerini kaydeden uzmanlar, bu kadar büyük meblağların faturalandırılmamış olmasının mümkün olamayacağını savundular.

31 Mart seçimlerinde Mersin özelinde daha farklı bir seçim atmosferi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Bilindiği üzere önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, aday değildi. Yani 1 Nisan sonrasında yönetim değişeceği kesinken, belediyeye iş yapan ya da mal temini eden firmaların alacaklarını kesinleştirmek için tüm alacaklarını kısaca hak edişlerini tahakkuk ettirirler. Son dönemde tahakkuk edilmeyen borcun bu kadar yüksek olması mümkün değil. İş yapılır ya da mal alınır, tahakkuk edilir. Sonrası da ödemedir. Tahakkuk edilmeyen bazı işlemler kalabilir o da büyük ihtimalle mesai anlamında zaman yetişmemiştir, bu tüm belediyelerde böyledir. Bu kadar büyük bir rakamın tahakkuk edilmemesi, hayatın olağan akışına terstir. Bu rakamın iyice incelenmesi gerekmektedir” uyarısında bulundular.   

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle