Hoşgeldiniz  

SAKLIBAHÇE YIKIMINDA YAŞANANLARI, KOCAMAZ MUHALİFLERİ Mİ KÖRÜKLEDİ?

admin | 17 Mayıs 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2 gün önce Atatürk Parkı içerisinde bulunan ve yıkım kararı olan işletmenin yıkımı öncesinde işletme sahipleri tarafından ortaya atılan iddialar, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “belgeli” açıklamayla çürüdü.   

Merkez Akdeniz ilçesi sahil bandında bulunan Atatürk Parkı içerisindeki kafenin bir bölümü için ‘Kıyı Kenar Kanunu’na muhalefet’ten yıkım kararı verildi. Mili Emlak’a ait kafenin kullanım alanının izinsiz genişletilmesi nedeniyle verilen yıkım kararını uygulamak için gelen Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, kafe işletmecileri direniş gösterdi.

 

BÜYÜKŞEHİR HUKUK BÜROSU: “YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI YOK!”

 

Büyük olaylara sahne olan yıkım işlemi sırasında işletmeci avukatlarının “Yürütmeyi durdurma kararı var” demesine de Büyükşehir avukatları karşı çıktı. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait bulunan Mersin ili Akdeniz İlçesi Hamidiye Mahallesi 9378 ada 8 sayılı parsel üzerinde faaliyet gösteren Saklıbahçe isimli çay bahçesinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı, yapı kullanma izni ve yapı ruhsatı bulunmadığından, Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 08.11.2017 tarih ve 1077 sayılı kararı ile hakkında yıkım kararı alınmıştır. Söz konusu işleme karşı Mersin 1. İdare Mahkemesinin 2017/1738E. sayılı dosyası üzerinden dava açılmışsa da mahkemece ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verilmemiştir. Anılan işletmenin sahibi tarafından benzer şekilde Mersin 2. İdare Mahkemesinin 2018/588E. sayılı dosyası üzerinden dava açılmış ancak yine mahkemece herhangi bir ‘yürütmenin durdurulması kararı’ verilmemiştir” demesinin ardından yıkım gerçekleşti.

 

İŞLETME SAHİPLERİ MÜHRÜ KIRIP, FAALİYETLERİNE DEVAM ETMİŞ

 

Büyükşehir Belediyesi avukatlarının yaptığı açıklama ardından önemli bir detay daha ortaya çıktı. Büyükşehir, yıkım kararı bulunan mekanın mühürlendiğini ancak işletme sahiplerinin mührü kırarak, yasaları çiğnediğini kaydetti. Açıklamada, “Söz konusu işletmenin mühürlenerek faaliyetine son verilmesine rağmen mühür kırılmak suretiyle haksız, mahkeme kararını tanımadan ve yasalara aykırı şekilde kullanıma devam edilmesi üzerine Belediyemiz ilgili ekiplerince kanunsuzluğa son vermek ve yasaları uygulamak için yıkım gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

“BİZ BOŞALTALIM, BİZE SÜRE VERİN!”

 

Yıkımın hukuksuz olduğunu savunan kafe işletmecilerinin yıkım kararı öncesinde uyarıldığı da dikkat çekiyor. 11 Mayıs’ta kafeye giden Zabıta ekipleri, işletme sahiplerini yıkım için uyardığı, işletme sahiplerinin de eşyalarını çıkartmak için süre istediği, belediye ekiplerince de işletmeye hazırlıkları yapması için 4 gün süre verdiği de öğrenildi. Zabıta güçleri ile işletme sahiplerinin de bu görüşmeyi tutanağa döktüğü ve imza altına aldıkları da belgeleriyle ispatlandı.

 

Zabıta’nın tuttuğu tutanağa imza atan İşletme Mesul Müdürü Hayri Yavaş, tutanaktaki ifadesinde, “işletme içerisindeki eşyaları ve gıda malzemelerini kendi imkanlarımızla boşaltmak istiyoruz. Ayrıca takılıp, sökülebilen malzemeleri kendi olanaklarımızla yıkıp, işyerini teslime hazırız. Ancak bu boşaltma işlemleri süreç alacağından tarafımıza makul bir süre verilmesini istiyorum” dediğinin de ortaya çıkması ve bu ifadesini imza altına alması Mersin kamuoyunda şok etkisi yarattı.

 

İşletmenin tahliye taahhüdü vermesinin ortaya çıkmasıyla birlikte yıkım öncesi işletme sahiplerinin de iddiaları çürüdü.

 

İŞTE O ŞOK TUTANAK

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle