Hoşgeldiniz  

SAĞLAR’DAN ŞOK İDDİA… TSG, MEYDAN DEĞİL…

admin | 17 Şubat 2017 | Genel, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin’de askeri alanın sit alanından çıkartılarak rant uğruna imara açılacağını söyledi.

tsgmeydandeğilotelolacaksağlariddia

AK Parti’nin kamu yararı yerine rantın ön plana çıktığı uygulamalarından olan askeri bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirileceği sözünün doğru olmadığının Mersin’de gün yüzüne çıktığını kaydeden Fikri Sağlar, “15 Temmuz sonrasında hükümetin, askeri alanların taşınması ile ilgili kamuoyuna yaptığı duyuruda bu alanları yeşil alan ve park olarak kullanılacağına dair verilen sözlerle bu alanların kentsel dönüşüme açılması ile ilgili yapılan açıklama arasında açıkça çelişki var! Mersin’de Müftü köprüsü yanında ki askeriyeye ait olan yer, sit alanından çıkarılarak imara açıldı. Burada devasa bir otel yapılacak. Bu alan da diğer kamu arazileri, orman ve hatta tarım arazilerinin yanında kıyılar gibi tüm kırsal ve kentsel alanların rant amacıyla yağmalanmasını mubah gören AKP politikalarının hedefi oldu.” dedi.

 

BAKAN AVCI’NIN CEVAPLAMASINI İSTEDİ

 

Sağlar, askeri bölgenin hangi müteahhide peşkeş çekildiğini cumartesi günü Mersin’e gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplamasını isteyerek, “15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından askeri alanlar ve yapılar İle ilgili yeni düzenlemeler, kentsel dönüşüm süreçleri adı altında yeni rantlar yaratıldı. İnşaat sektörüne getirilen yeni düzenlemelerle AKP; sermayeyi bir kez daha kamusal alanlara saldırdı. Askeri alanların yeni işlevlerle imara yani ranta açılması; hızlı yapılaşma yoluyla yaşam alanlarımız, kentlerimiz için yeni riskler oluşturmaktadır.

 

Mersin’in en planlı yerlerinden biri konumundaki alanın bir anda SİT alanından çıkartılmasını anlamış değiliz. Ankara bürokrasisi ve tabii yerli işbirlikçileri, yine akıllara ziyan bir kararın altına imza atmışlar. Böyle bir karar alınmasının altında acaba başka nedenler mi var diye düşünüyoruz. Cumartesi günü kentimize gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya soruyorum. Müftü köprüsü yanında ki askeriyeye ait olan yeri sit alanından kim çıkardı? Burası hangi müteahhide peşkeş çekilecek?  Bu alan hangi devasa otele verilecek?  Bakan Avcı’nın şeffaflık prensibi doğrultusunda açıklamaları gerekir.” şeklinde konuştu.

 

“PEŞKEŞE İZİN VERMEYECEĞİM”

 

Tarihi Tevfik Sırrı Gür STadı’nın TOKİ’ye devredildiğini de hatırlatan Sağlar, “Garnizon’a bağlı Askeri alan SİT alanı olarak imarda işaretli. Bu da demek oluyor ki o bölgedeki her ağaç koruma altındadır. Ancak buranın imara açılarak birilerine peşkeş çekilmesi istenmektedir. Kent merkezinde tek kalan yeşil alanda bu şekilde yok edilmeye çalışılmaktadır. Burayı betonlaştırmaya çalışan çıkarcı, bu çıkarcılara o alanı peşkeş çekmeye çalışanlar kim? Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yeri ile Askeri alan kent meydanı ve parklarla bütünleşen bir rekreasyon alanı olarak oluşturulmalı. Çünkü Mersin’in yeşil alanlara ihtiyacı var. Stat ve Askeri alan, denize kadar kentte hemşerilerimizin gezeceği bir alan olarak planlanması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın isteği üzerine konu ile ilgili uzun süredir çalışmalarımı sürdürüyorum. Burayı peşkeş çektirmeyeceğim” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle