Hoşgeldiniz  

PROVOKATÖRLERİN HEDEFİNDE YİNE MERSİN VAR: LAİK-İSLAMCI ÇATIŞMASI KÖRÜKLENİYOR

admin | 08 Şubat 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasından beri ülkede iç savaş çıkması için provokatörler yoğun çaba sarf ediyor. İçinde sosyal ve etnik çeşitlilik barındıran Mersin’de de halkı sokağa dökmek ve iç karışıklık yaratmak için provokatörler aracılığıyla sürekli bir yalan bilgi pompalaması dikkat çekiyor.

Mersin’de yaşayan etnik, siyasi ve sosyal açıdan farklı grupları sokağa dökerek iç savaş çıkartmak için özellikle 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden beri kent üzerinde oynananlar oyunlar kesilmiyor. Sokakta yatan asker ve henüz birkaç saat önce yeni doğum yapmış FETÖ’cü bir kadın zanlının hastane odasından zorla Emniyet’e götürüldüğü yalanları başta olmak üzere özellikle Suriyelilere karşı halkı galeyana getirmek amacıyla sosyal medya üzerinden yayılan provokatif algı mekanizmasına yenileri eklendi.

 

Yaklaşık 1 haftadır sosyal medya üzerinde dolaşan ve “Mersin Müftülüğü, çocuk evlendirme dairesi açtı” başlıklı fotoğraf Türkiye genelinde büyük tepki toplamıştı. Fotoğraf üzerinden çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Mersin Müftülüğü nezdinde Valilik, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hükümet’e hakaretler yağdırmıştı. Öyle ki bu fotoğraf ilk tespitlere kadar tam 19 bin sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılmıştı.

 

Bu fotoğrafın denildiği gibi “gerçeği” yansıtmadığı ortaya çıktı. Bu pankart Mersin Müftülüğü’ne değil, Mamak Müftülüğü’ne “protesto amaçlı” asılmıştı. Mamak Eğitim Hakkı Meclisi, 26 Ocak 2016 tarihinde Mersin İl Müftülüğü’nün kız çocuklarına gelinlik benzeri kıyafetler giydirerek ve türban taktırarak eğitim vermesini protesto etmek için Mamak İl Müftülüğü’nün tabelasına ‘Çocuk evlendirme dairesi’ pankartı asmıştı.Bu resim 2018 yılında “Mersin Müftülüğü çocukları evlendirmek için daire açtı” şeklinde yaydırılarak toplumun üzerinde hassasiyetle durduğu “Çocuk evliliğine karşı” kesimleri galeyana getirmek için Mersin Müftülüğü hedef alınarak paylaşılmıştı.

 

İŞTE RESMİN ASILDIĞI YER VE PROTESTOCULAR

 

BU SEFER HEDEFTE LAİK KESİM VAR: MONTAJLI RESİMLE HEDEF GÖSTERİLDİ!

 

Müftülük provokasyonunun başladığı günlerde sosyal medyaya bir fotoğraf daha provokatörlerce eklendi. Bu kez CHP Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan CHP İl Örgütü Kadın Kolları üyelerinin elinde tuttuğu pankartta “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. Kahrolsun Şeriat, Başörtüsüne geçit yok, Yaşasın Laiklik” yazdığı öne sürülen bir foto servis edilerek, İslamcı ve Muhafazakar kesimin Laik ve Kemalist kesime karşı ayaklanması hedeflenmişti.

 

Bu fotonun da sahte olduğu anlaşıldı. Bu resim CHP Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan CHP’li kadınların kadına yönelik şiddet ve tacizi protesto ettikleri 25 Kasım 2016 tarihli eylemin fotolarıydı. İşin ürküten yanı CHP’li Kadınların elinde tuttuğu pankartın orijinalinde “Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği” yazıyordu. Sosyal medyada dolaşıma sokulan sahte resim, bilgisayar programıyla hazırlanmıştı. Bu resim de, sosyal medyada çok sayıda grupta paylaşılmış ve kullanıcı yorumlarında CHP, Mustafa Kemal ve laiklik hedef gösterilmişti.

 

RESMİN SAHTESİ

 

RESMİN ORİJİNALİ

 

SAHTE RESİM SOSYAL MEDYADA NASIL PAYLAŞILDI?

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle