Hoşgeldiniz  

ÖZYİĞİT’İN KAHRAMANLIĞI FOS ÇIKTI… SKANDALI ÖNLEYEN ÖZYİĞİT’İN DİKKATİ DEĞİL, KORONAYMIŞ! İPTAL EDİLMEMİŞ ERTELENMİŞ!

admin | 19 Nisan 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de belediyelerin adını kullanarak yapılan insan kaçakçılığı organizasyonunda az kalsın kullanılacak olan CHP’li Yenişehir Belediyesi, işin ortaya çıkmasıyla paçayı kurtarmak için tuhaf bir “gündem” yaratmaya çalıştı. Belediye’den servis edilen “Özyiğit’in dikkati sayesinde bu girişim önlendi” başlıklı açıklama, Meclis kararının ortaya çıkmasının ardından resmen çöktü.

Malatya’ya bağlı Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için 45 kişiyi Almanya’ya göndermişti. Gidenlerden 2’si dönerken, 43’ü ise geri dönmemişti. Bomba etkisi yaratan olayın araştırılması için müfettiş görevlendirilmişti. Ortadan kaybolan kişilerin Hizmet Damgalı Pasaport olarak belirtilen Gri Pasaport alarak yurt dışına çıktıkları tespit edilirken, Mülkiye müfettişlerinin bu kişilerin nasıl gri pasaport aldıkları araştırılmaya başlandı.

CHP’Lİ YENİŞEHİR BELEDİYESİ DE 69 KİŞİYİ ALMANYA’YA GÖTÜRÜYORDU

Yeşilyurt Belediyesi’nde patlayan ve yüzyılın insan kaçakçılığı damgası yiyen bu olayda CHP’li Mersin Yenişehir Belediyesi’nin de direkten döndüğünün ortaya çıkması Mersin’de şok yarattı.

Organizasyonda adı geçen isimler, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği aracılığıyla Yenişehir Belediyesi ile temasa geçti. İnsan kaçakçılığı ile suçlanan organizatörler “Temiz Çevre Temiz Toplum” projesi kapsamında Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’nden 61 kişinin Almanya gezisine götürüleceğini belirterek belediye meclisi üyesi 8 kişinin de geziye katılmasını istedi. Özyiğit’in önerisi doğrultusunda meclis gündemine alınan teklif meclis üyelerince onaylandı ve 8 isim belirlendi. Ancak bu gezinin pandemi nedeniyle ertelendiği kamuoyuna duyurulmuştu.

HERŞEY KAYITLARDA… BELEDİYE ALGI YÖNETMEYE KALKTI

CHP’li Yenişehir Belediyesi’nin adının olayın patlak vermesiyle ortaya çıkmasının ardından, Belediye’nin algı yönetme çabası da boş çıktı. Bugün basına servis edilen açıklamanın Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in dikkati ve özeni sayesinde bu girişimin nasıl önlendiği ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yapılma gereğinden kaynaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, Özyiğit’in dikkati sayesinde gezinin iptal edildiği kaydedilmiş, Almanya gezisinin Abdullah Özyiğit’in talimatlarıyla iptal edildiği açıklandı.

MEĞER İPTAL EDİLMEMİŞ SADECE “ERTELENMİŞ!”

CHP’li Özyiğit’in dikkati ile iptal edildiği ve hiçbir işlemin yapılmadığı duyurulan Almanya gezisinin iptalinin söz konusunun olmadığı ve pandemi nedeniyle ertelendiği meclis tutanaklarıyla ortaya çıktı.

1 Mart tarihli Meclis tutanağında Belediye Başkanı Özyiğit’in önerisi doğrultusunda oy birliği ile gündeme alınan Temiz Çevre Temiz Toplum Projesi kapsamında Almanya’ya gidecek olan Meclis üyelerimizin gidiş tarihlerinin 20 Mart-30 Mart tarihlerine alınmasının görüşüldüğü kayıtlarda yer aldı.

15 Şubat-25 Şubat tarihleri arasında Almanya’ya geçici görevli olarak gitmelerinin kabul edildiği ancak Korona virüs salgını nedeniyle belirtilen tarihlerde Almanya’ya geçici görevle gidilememesi üzerine Almanya gezisinin 20 Mart-30 Mart tarihlerine ertelenmesinin oybirliğiyle kabul edildiği açık seçik tutanaklarda görüldü.

İŞLEMLER İÇİN HAREKETE GEÇİMİŞ, MECLİS KABUL ETMİŞ… KORONA NEDENİYLE ERTELENMİŞ!

Yani Belediye’den yapılan “Özyiğit’in dikkati sayesinde iptal edildi” açıklaması da bu tutanağın ortaya çıkmasıyla çöktü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ÖZYİĞİT’İN KAHRAMANLIĞI FOS ÇIKTI… SKANDALI ÖNLEYEN ÖZYİĞİT’İN DİKKATİ DEĞİL, KORONAYMIŞ! İPTAL EDİLMEMİŞ ERTELENMİŞ! için 1 yorum

  1. Trabzon dedi ki:

    Abdullah başkan Kıbrıs’ı sever oyun filan Kıbrıs’ın gecesini sever

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle