Hoşgeldiniz  

ÖZTÜRK’TEN BAŞARIR’A… “SAYIN VEKİLİM” DİYE DİYE… İNCE İNCE…

admin | 30 Temmuz 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de kurultay için imza muamması sürüyor. CHP Mersin’de ise Kurultay isteyenler, istemeyenler çoktan bölünmeye başladı bile… 

CHP’de Muharrem İnce taraftarları kurultay için 17.30’a kadar noterlere gidip imza vermesi gerekiyordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1250 kurultay delegesi var. Partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için bu sayının salt çoğunluğunun imza vermesi gerekiyor.

 

Bu durumda en az 625 imza toplaması gereken İnce tarafı, hedeflerinin 625’ten daha fazla olduğunu ifade etmişlerdi.

 

İNCE TARAFTARLARI 18’DE AÇIKLAMA YAPTI

 

Öte yandan kurultay için imza toplayan Yaşar Tüzün ve Gaye Usluer, imzaların perşembe günü Genel Merkez’e teslim edileceğini açıkladı.

 

CHP MERSİN’DE KRİZ TIRMANIYOR

 

Geçtiğimiz hafta CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın da aralarında bulunduğu 59 il başkanı Kurultay istemediklerini açıkça dile getirmişlerdi. Yine Mersin Milletvekillerinin de olduğu çok sayıda milletvekili de olağanüstü kurultaya karşı çıkmıştı.

 

CHP, “Kurultay isteyenler ve istemeyenler” bölünmesi tırmanışını sürdürüyor. Son olarak CHP eski Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk de CHP’nin çiçeği burnunda milletvekili Ali Mahir Başarır’n Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın ameliyata alındığı paylaşımının altına yazdığı yorumda tepkisini dile getirdi.

 

Öztürk, “Görüyorsunuz değil mi Sayın Vekilim, kurultay gerginliği nelere yol açıyor? Bakın İYİ parti Genel Başkanı M. Akşener” Büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Sorumluluk şahsıma aittir. Tüzüğün bana verdiği yetkiye dayanarak İYİ parti kurultayını toplantıya çağırdım” diyor. Bence güzel bir davranış. Siz ne yapıyorsunuz? “CHP başarılıdır. Kurultaya murultaya gerek yok.. Aynen devam.” Bu kafayla giderseniz Belediye seçimlerinde felaket yaşanacağını şimdiden söylemek kahinlik değildir sevgiler, saygılar. Sayın Vekilim” diyerek Başarır’ın “kurultaya gerek yok” çağrısını eleştirdi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle