Hoşgeldiniz  

“OY KAYGISI” İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA GERİ ADIM MI ATTIRDI?

admin | 09 Nisan 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Dilek ve temenni bölümünde 1/ 5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili itirazlar hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz,  “4 merkez ilçemizde toplam 15 bin 90 itiraz olmuş. Bunlardan özel proje alanları ile ilgili 6 bin 23, kentsel dönüşüm ve gelişim alanları ile ilgili 2 bin 621, Devlet Su İşleri’nin talepleri üzerine planlanan dere akslarına itiraz toplam 1292, yüksek gerilim hatlarına yönelik toplam 164 itiraz, turizm alanlarına itiraz yalnızca Mezitli’den 536 tane, kıyı kenarda kalan rekreatif alanlarla toplam 513, Mezitli- Tece Küçük Sanayi Alanı ile ilgili 99, Mezitli- Tece konut dışı kentsel çalışma alanı ile ilgili 57, Mezitli Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi ile ilgili 28, Kaplumbağa Üreme Ve Koruma Tampon Sahası ile ilgili 213 ve Mezitli yoğunluk itirazları toplam 380 tane olmak üzere toplam 15 bin 90 itiraz olmuş. 11 bin 926 genel konularla ilgili, 2 bin 115 münferit itiraz var. 1049 tane itirazın da yeri belli değil” ifadelerini kullandı.

 

İtirazların ardından ilçe belediye başkanlarıyla görüşüldüğünü kaydeden Başkan Kocamaz, “Yeniden belediye başkanları ile toplantı yapıldı. O bölgelerde bu itirazlardan değerlendirilmeye değer bulunanlar düzeltilecek. Onun dışında yasal olarak yapmamız mümkün olmayan yerler yapılmayacak. Bu demektir ki biz 1/5000’ik planları yapıyoruz ama Mersin’in geleceği ile ilgili çok da bir şey değişmeyecek, durum bunu gösteriyor. İmar planları kentlerin geleceğini düzenler. İtiraz var diye, ‘şurayı düzeltelim, burayı düzeltelim’ dediğiniz zaman da bu imar planı olmaz. Zaten bu itirazlardan 1500-2000 tanesi ancak yeniden değerlendirilebilir. Onun dışındakiler eski haliyle devam edecek demektir. Hiç kimse kendine buradan pay çıkarmasın. Bu kentin geleceği ile ilgili verilecek radikal kararların arkasında bu meclis ve ilçe belediyeleri durmadığı sürece Mersin’de çok da düzgün bir plan çıkmayacağını buradan açık seçik ilan ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle