Hoşgeldiniz  

OLAĞANÜSTÜ MECLİS İÇİN KORONA ÖNLEMLERİ ALINIYOR: SALONUN YÜZDE 10’U DOLU OLACAK!

admin | 15 Mayıs 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Meclis Toplantısına saatler kala MBB Kongre Merkezi’nin de korona virüs önlemleri kapsamında hazırlandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumartesi (yarın) gerçekleştirilecek olan 2020 yılının ilk Olağanüstü oturumuna hazırlanıyor. 15 maddenin görüşüleceği toplantıda belki de en önemli gündem, CHP’li Vahap Seçer’in istediği 250 Milyon TL’lik borçlanma yetkisinin alıp, almayacağı olacak.

MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 14’te gerçekleştirilecek olan oturum için korona önlemlerinin de alındığı bildirildi. Yapılan çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi,  alınan tedbirler hakkında genel bilgilendirme yaptı.

Olağan üstü Meclis oturumunun Valilik izniyle yapılabildiği kaydedilen açıklamada, salonun Pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, salonun yüzde 10 kapasitesinin dolu olabileceği ifade edilirken, meclis üyelerinin oturma şeklinin de sosyal mesafe kurallarına uygun hazırlandığı kaydedildi.

Salonda basın mensupları için de özel düzenlemeler yapıldı. Buna göre meclis oturumunu takip edecek basın mensuplarının tamamının salona alınmayacağı, fuayede bir oturum düzeni ayarlanarak kurulan dev ekrandan oturumu takip edebilecekleri bildirildi. Meclis’ten görüntü ve fotoğraf alacak basın mensuplarının dönüşümlü olarak görevliler tarafından salona alınacağı açıklandı.

Yine oturumu canlı olarak yayınlayacak olan TV’lerin kameramanlarından da kameralarını konumlandırdıktan sonra ayarlanan yerlere geçmeleri istenecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle