Hoşgeldiniz  

NEŞET TARHAN DA ANLAMIŞTIR UMARIZ: “ÇEVRECİLER BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN SES VERECEK?”

admin | 24 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Mezitli’de rant kurbanı olan tam 76 dönümlük kızılçam ormanı katliamına dikkat çekmek isteyen katliama ses çıkarmayan çevreci örgütlere seslendi: “Neredesiniz?”

Eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük kızılçam ormanı, bir gecede kimliği belirsiz kişilerce yok edildi. Mezitli’ye inşa edilecek olan Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında yer alan bölgede “rant” iddiaları da ayyuka çıktı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ağaçların kesildiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Başkan Tarhan, çevre örgütlerine çağrıda bulundu. Tarhan, talana karşı kamuoyunun ses yükseltmesi gerektiğini söyledi.

“ÖRGÜTLER, ‘BANA NE’ DEMEDEN SES ÇIKARSIN!”

En büyük çevreciliğin mevcut alanların korunmasıyla başladığını ifade eden Neşet Tarhan, “Sürekli olarak ‘Ormanları koruyalım’ diyoruz ama maalesef bunu pratiğe dökemiyoruz. Belediye sınırları içinde, üstelik kırsal denilemeyecek bir bölgede, gece yarısı belli kişiler kişisel rant amacıyla ormanı yok ediyor ve limon bahçesi yapıyor. Buna herkesin ses çıkarması ve sadece hukuka bırakmaması gerekiyor. Son zamanlarda gördük ki kamuoyu baskısıyla mahkeme kararı alınıyor. Burada bütün herkes, sivil toplum kuruluşları, odalar, tüm dinamikler ‘bana ne’ demeden sesini çıkarsın. Adalete, hukuka bırakmadan gerekli kamuoyu baskısını oluşturalım, gereken yapılsın. Ormanların birtakım kişilere rant kapısı olmasının önüne geçilsin. Eğer mevcut ormanlarımıza sahip çıkamıyorsak çevreciliğimizi sorgulamamız gerekiyor. Sözün bittiği yerdeyiz” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle