Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ ŞİMŞEK’E “ÇAMLIYAYLA” TEPKİSİ: OCAK BAŞKANININ SUÇU NUTUK DAĞITMAK MIYDI?

admin | 22 Nisan 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın okullarda dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabının İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün haddini aşan sözlerle reddinin ardından Kayabaşı’nın görevden alınması büyük tepki çekti. Nutuk dağıtımına karşı çıkan ve görevden alınan Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürünü yerden yere vuran MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in Kayabaşı olayında sessiz kalması tepkileri daha da büyüttü.

MHP tabanı başta olmak üzere Atatürkçü cenahta Çamlıyayla’da yaşanan Nutuk dağıtımı ve arkasından peş peşe yaşanan olaylara duyulan rahatsızlık artarak sürüyor.

Bilindiği üzere Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı, Ulu Öner Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı eserini okullarda dağıtmak için Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izin talep etmişti.

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal da Atatürk’ün dönemin padişahı Vahdettin ve İstanbul Hükümeti hakkında söylediği sözleri beğenmediği gerekçesiyle bu dağıtıma onay vermemişti.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan olayın ardından Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma başlatılmış, akabinde görevden alınmıştı.

ÇAMLIYAYLA İLÇE BAŞKANINA OLAYI ORTAYA ÇIKARTMA ÖDÜLÜ: GÖREVDEN ALINDI!

Bu gelişmeler yaşanırken Ülkü Ocakları cephesinden yayılan bir haber kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, şok bir kararla okullarda Nutuk kitabını dağıtmak isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nı görevden aldı. Bu haber, toplumu her kesimince büyük tepki çekti.

BAKİ ŞİMŞEK HAD BİLDİRMEDEN BAHSEDERKEN ÇAMLIYAYLA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI… HAK YENMEDİ SİZCE DE SAYIN VEKİL?

Nutuk dağıtımını engelleyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Mersin Milletvekili, Mustafa Bakkal için, “Bugüne kadar hiçbir hadsizin yaptığı yanına bırakılmamış bunun da yanına bırakılmayacaktır. Konun başından beri takipçisiyiz. Bugün itibarı ile Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınmıştır” diyerek görevden alınmayı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Vali Ali İhsan Su ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür etti.

MHP’Lİ ŞİMŞEK’E SOSYAL MEDYA ÜSTÜNDEN TEPKİ

Yaşanan hadiseyi hadsizlik olarak yorumlayan MHP’li Baki Şimşek, olayı ortaya çıkaran Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nı gerekçesiz görevden alınmasına ise sessiz kaldı. Bu uruma MHP’li Şimşek’in takipçileri de tepki gösterdi. MHP’li Şimşek’in İlçe Milli Eğitim Müdürüne “had bildirdiği” paylaşımının altına Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Kayabaşı’nın görevden alınmasına tepki gösterildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle