Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ KILAVUZ’UN ÇANAKKALE’DE “İTTİFAK SÜRECEK” AÇIKLAMASI YAPTIĞI GÜN AK PARTİ’DEN GOL!

admin | 22 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti kanadından Cumhur İttifakı’nda krize yol açacak bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Turan, tam da MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un Çanakkale’de “Cumhur ittifakı sürecek” açıklaması yaptığı güne ittifaka ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, ortak aday konusunda ‘olumsuz bir sonuç çıkabilir’ ifadelerini kullandı.

Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP ile ittifak hesaplarını değerlendirdi.Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’na bir röportaj veren Milletvekili Turan, “Masa başında iki parti anlaşıp ‘ortak aday çıkaracak’ dendiğinde iki partinin tüm seçmeni aynı adaya oy vermeyebilir. Aksine daha da olumsuz bir sonuç çıkabilir” diye konuştu.

 

“YERELDE İTTİFAK TERS TEPEBİLİR”

 

“Yerel seçimlerde MHP ile nasıl bir iş birliği olacak?” sorusuna da Bülent şöyle yanıt verdi: şöyle yanıt verdi: “Bunun zorlukları var. Çünkü bazı illerde yerel seçimlerde MHP ili almış ama genelde 5’inci parti olmuş. Ya da AK Parti belediyeyi almış ama genel seçimlerde daha az oy almış. Dolayısıyla burada hangi partinin önde olacağı, hangi kriterin dikkate alınacağı gibi çok farklı konular var. Aynı şekilde halk, siyasette hesabi işlere izin vermez. Masa başında iki parti anlaşıp ‘ortak aday çıkaracak’ dendiğinde iki partinin tüm seçmeni aynı adaya oy vermeyebilir. Aksine daha da olumsuz bir sonuç çıkabilir ve seçmenin kaçma ihtimali gündeme gelir. O nedenle masa başı hesaplar yerine toplumsal ilişki ve tabansal bir yolun daha kıymetli olduğu kanaatindeyiz. Toplum irfanı ve toplum vicdanı bu ittifakı sağlayacaktır diye düşünüyorum.”

 

MERSİN’DE 24 HAZİRAN’DA AK PARTİ 1, MHP 5. PARTİ OLMUŞTU

 

AK Partili Bülent Turan’ın MHP Lideri Bahçeli’nin ittifak yapmayı çok istediği Mersin örneğine benzer bir örnekle yanıt vermesi dikkat çekti. 24 Haziran seçimlerinde Mersin’de AK Parti 1. olmuş, yerel iktidarı elinde bulunduran MHP ise 5. Parti çıkmıştı. MHPP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz geçtiğimiz gün Çanakkale’de bir dizi ziyarette bulunmuş ve burada yaptığı konuşmada, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin taktirleri ve talimatlarıyla Milliyetçi Hareket Partisinin bünyesindeki bütün yöneticiler, Cumhur ittifakına her hangi bir şekilde zarar getirmeden bu şuuru en iyi şekilde ilerleterek partimizin yetkili organlarının hem Adalet ve Kalkınma Partisiyle hem de kendi alanlarında yani yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının görüşmeleriyle Cumhur ittifakı süreci devam edecektir.Liderimizin, feraseti, bilgeliği, aklıselimliği, dik duruşu her türlü oyunu bozuyor ve bozmaya da devem edecektir. Dolayısıyla Cumhur ittifakı devam edecektir” demişti.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle