Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ’DE BİNA SATIŞ VE KİRA BEDELLERİNİN FAHİŞ ORANDA YÜKSELDİĞİ DÜNYA LİSTESİNE GİRDİ

admin | 23 Ağustos 2017 | Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bölgede değeri en çok arttan ilçenin Mezitli olduğu dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’in araştırmasıyla da tescillendi. Forbes’e göre Mezitli’de yüzde 26’lara kadar çıkan bina satış ve kiralama fiyatlarında ki artış Mersin genelinde yüzde 14.3, Adana’da yüzde 10.1, Antalya’da ise yüzde 11.6 olarak gerçekleşti. En çok değer artışı ise Mezitli Belediyesi’nin projelerini hayata geçirdiği mahallelerde yaşandı.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi , yayınladığı ekonomik verilere göre Mezitli bölgesinin ne çok değer kazanan ilçe konumunda. Forbes’e göre 35 bin konutun el değiştirdiği Mersin’de fiyatlar yüzde 14,3 yükseldiği görülürken, bu oran Mezitli’de yüzde 20’nin üzerine çıkıyor. Raporda konut fiyatlarındaki artış, Mezitli’nin Atatürk Mahallesi’nde yüzde 20, Akdeniz Mahallesi’nde yüzde 23.2, Menderes Mahallesi’nde yüzde 16.3, Merkez Mahallesi’nde yüzde 18, Viranşehir’de yüzde 22,1, Yeni Mahalle’de ise yüzde 26 artış oranında yaşandı. Bu oranlar Türkiye ve Mersin ortalamasının yaklaşık iki katı oranında.

 

BÖLGENİN EN ÇOK DEĞER KAZANAN İLÇESİ

 

Mezitli’de bina satışı ve kiralarında yaşanan bu artış sadece Mersin’in değil bölgenin de en çok yıldızı parlayan ilçesi konumuna getiriyor. Mersin Yenişehir’de yüzde 18 olan arsa değer artışları Akdeniz’de ise yüzde 16.9’da kalıyor. Bölgemizde, bina kira ve satış fiyatlarında ki artış Antalya’da 11.6, Hatay’da 11, Adana’da 10.1 şeklinde yaşanırken, Gaziantep’te -3.1 oranında düşme yaşandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle