Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN İLK RAUNT MHP’Lİ YILMAZ’IN, CHP’Lİ TARHAN ŞİMDİLİK NAKAVT!

admin | 22 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’ye kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi için yer sahipleri ve hazine arazisi işgalcileri sorun çıkartınca Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz hemen devreye girmiş ve sanayi sitesi için Toroslar’da her yardıma hazır olduklarını dile getirmişti. CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da esnafına sahip çıkmayınca ESOB Başkanlar Kurulu da Toroslar için çalışmaya başladı.

Mezitli’ye kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi için belirlenen bölgedeki yer sahipleri ve Hazine arazisindeki işgalcilerin tepkisi Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlık Divanına geri adım attırmış ve Başkanlar Kurulu Mezitli’ye kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi için Toroslar’ı adres göstermişti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle acele kamulaştırma kararı alınan Davultepe’deki bölge için yer sahipleri ve hazine arazisi üzerindeki işgalci kesim, Büyükşehir Belediyesi önünde Meclis oturumu öncesinde eylem yapmıştı.

MHP’Lİ YILMAZ, TÜM ESNAFLARI TOROSLAR’A DAVET ETTİ, YATIRIMA DESTEK SÖZÜ VERDİ

Meclis oturumunda eylemcilerin tepkisi üzerine söz alan Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’da sanayi sitesi için alanın bulunduğuna dikkat çekmiş ve tüm esnafları sorumlu olduğu bölgeye davet etmişti. Yılmaz, esnaflara da Toroslar ilçesi olarak her türlü yardıma hazır olduklarını da dile getirmişti.

CHP’Lİ TARHAN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI, ESNAFI KADERİYLE BAŞBAŞA BIRAKTI

CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise oturumda sessiz kalmıştı. MHP’li Meclis Üyesi ve Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel’in kurulması planlanan bölgedeki arsa durumunu Tarhan’ın açıklaması gerektiği sorusuna da net yanıt vermemiş, adeta Mezitli esnafını sahipsiz bırakmıştı.

TOROSLARIN ÇAĞRISI MESOB’TA KARŞILIK BULDU

MESOB Başkanı Talat Dinçer başkanlığında toplanan kurul, yaşanan gelişmeler üzerine Mersin’de sanayi sitesi sorununun çözümü için adresi, Toroslar bölgesinde tarım arazisi vasfını yitirmiş, 2 bin dönümlük kıraç araziyi adres göstermesi Mezitli Sanayi Sitesi esnafında şok yarattı.

MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ ESNAFI ÇARESİZCE BEKLEMEYE BAŞLADI

Mevcut Sanayi Sitesi’ni de imar planında konut alanına çeviren Neşet Tarhan’ın bu kararıyla kendi işyerlerinde işgalci durumuna düşen esnaf da Toroslar’a yeni sanayi sitesinin yapılarak taşınması durumunda ne yapacaklarını şimdiden kara kara düşünmeye başladı bile.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle