Hoşgeldiniz  

METEOROLOJİ UYARDI, MERSİN TEYAKKUZA GEÇTİ! VALİ PEHLİVAN SAHADA VATANDAŞLARLA BULUŞTU ARDINDAN AFAD’LA TOPLANTI YAPTI

admin | 14 Haziran 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü’nün Mersin için yaptığı kuvvetli yağış beklentisine yönelik uyarıları doğrultusunda ekipler teyakkuza geçti. Vali Ali Hamza Pehlivan önce kuvvetli yağışlardan etkilenen Akdeniz ilçesinde vatandaşları ziyaret etti ardından İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kuruluyla gece vakti toplantı yaptı.

Meteoroloji tarafından Mersin’e yapılan kuvvetli yağış, Akdeniz ilçesinde etkili oldu. Akdeniz’e bağlı Çavuşlu Deresi Müfide İlhan Mahallesi de kuvvetli yağıştan etkilendi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü’nün ilimiz için yaptığı kuvvetli yağış uyarılarının ardından sahada incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, beraberinde AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız ile birlikte kuvvetli yağışlardan etkilenen Akdeniz İlçesi Müfide İlhan Mahallesi Çavuşlu Deresi yakınında ikamet eden vatandaşlarımızla bir araya geldi. Mahallede incelemelerde bulunan Vali Pehlivan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileterek, Çavuşlu Deresi’nde iyileştirme çalışmalarının yapılması yönünde ilgili birimlere talimat verdi.

Vatandaş ziyaretinin ardından gece geç saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezinde oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde 23 Çalışma Grubunda yer alan kurumların temsilcileriyle durum değerlendirmesi yapan Vali Pehlivan, kurul üyelerinden riskli bölgeler, alınan tedbirler ve mevcut durum hakkında detaylı bilgiler aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara en kısa sürede müdahale edilebilmesi için tüm ekiplerimiz 13 Haziran Pazartesi günü saat:08.00 itibariyle teyakkuz haline geçti ve çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyor. Bu gece de sahada incelemelerde bulunduk ve hemen ardından, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde 23 Çalışma Grubunda yer alan kurumların temsilcileriyle bir durum değerlendirmesi yaptık. Bu saat itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezimize yağışlara bağlı olarak 24 maddi hasar ihbarı geldi. Ekiplerimiz hasar ve zarar tespit çalışmalarına başladı. Kurul üyelerine ve sahada görev yapan tüm ekiplere teşekkür ediyor, yağışlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle