Hoşgeldiniz  

MESKİ KAPALI İŞYERİNE BİLE ORTALAMA FATURA GÖNDERDİ… SON ÖDEME TARİHİ KOYARAK HEM DE…

admin | 06 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgını nedeniyle evlere kapanan Mersinlilere, MESKi su faturalarını SMS yoluyla gönderdi. Okuma yapmayan MESKİ, Nisan faturaları için 1 yıllık tüketimlerini baz alarak “ortalama” fatura gönderdi. Üstelik son ödeme tarihleriyle birlikte…

MESKİ Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla Koronavirüs salgınından dolayı Mersinlilere Nisan ayı faturalandırması için sayaç okuma ve fatura işlemlerinde yeni düzenlemeler getirildiğini bir kez daha duyurdu.

Bugün itibariyle de abonelere SMS veya mail yoluyla yeni faturaları ulaştırılmaya başlandı. MESKİ abonelere “Mesken abonelerinde; 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında faturalandırması yapılan abonelerimize 1 yıllık ortalama tüketimlerine göre Nisan ayı faturalandırma işlemi yapılacaktır” bilgisini de ulaştırdı.

MESKİ, İşyeri abonelerinde; 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında, yıllık 75 m³ ve üstü kullanım yapan abonelere 1 yıllık ortalama tüketimlerine göre Nisan ayında faturalandırma işlemi yapıldığını kaydetti.

“İŞYERİMİZ KAPALIYKEN BU KADAR FATURA HAKSIZ DEĞİL Mİ?”

Korona virüs salgını nedeniyle işyerlerinin türüne göre 16 Mart’tan bu yana kapatılmaya başlayan işyeri sahipleri ise gelen faturalara tepki gösterdi. İşyerinin kapalı olması nedeniyle Nisan ayında ortalama fatura çıkarılmasına anlam veremediklerini kaydeden işyeri sahipleri, CHP’li Büyükşehir yönetiminin kapalı olan işyerlerine ortalama yıllık tüketime göre fatura düzenlenmesini eleştirdi.  

Faturalara son ödeme tarihlerinin de konması işyerleri kapalı esnafta şok yarattı. Yaklaşık 20 gündür gelirleri olmayan esnaflar “ortalama” faturalara faiz işletilmesinden dolayı endişeye de kapıldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle