Hoşgeldiniz  

MERSİNLİ CHP’LİLER ÇOK BEKLEDİ AMA CHP’NİN OLAY PM ÜYESİ MERSİN’E GELMEDİ

admin | 16 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Genel Merkezi tarafından 16 Nisan referandumunun yıldönümünde tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği oturma eylemine katılacağı bildirilen CHP’nin attığı tweetlerle olay olan PM üyesi Saliha Sera Kadıgil, Mersin’deki eyleme katılmaktan son anda vazgeçti.

Cumhuriyet Halk Partisince (CHP) olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına tepki amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı oturma eylemi yapıldı.

 

Mersin’de de Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen CHP’liler 1 saatlik oturma eylemini gerçekleştirdi. CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından daha önce CHP’nin attığı tweetlerle büyük tepki toplayan PM Üyesi Saliha Sera Kadıgil’in (Sütlü) de katılacağı bildirilmişti. Ancak Kadıgil’in son dakikada Mersin’deki eyleme katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

 

ATTIĞI TWEETLER YÜZÜNDEN 7 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı hakimlik tarafından serbest bırakılan CHP PM üyesi Saliha Sera Kadıgil hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış ve CHP PM Üyesi Sera Kadıgil hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlarından 7 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlanmıştı.

 

İddianamede Kadıgil’in her ne kadar tweetleri 2010 ve 2011 yıllarında paylaşmış ise de sosyal medyada ve katıldığı programlar sonrası tanınmaya başlamasıyla birlikte suça konu tweetlerin sosyal medyada ve basında yeniden yer aldığı belirtilmiş, söz konusu paylaşımlarda halkın büyük kesiminin benimsediği İslam dinine yönelik kutsal değerlere hakaret niteliğinde bulunduğu, Van depremine ilişkin yapılan paylaşımlarda ise bölge halkını ayrıştırarak aşağıladığı ve tahrik ettiği iddia edildi.

 

İŞTE SERA KADIGİL’İN ATTIĞI SKANDAL TWEETLER

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle