Hoşgeldiniz  

MERSİN’İ SARSAN 3 VEFAT HABERİ PEŞ PEŞE GELDİ: GEZER, NASİF VE TOGO’YU KAYBETTİK!

admin | 12 Aralık 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de isimleri hep saygıyla anılan kendi dönemlerinin efsaneleşmiş isimlerinden gelen peş peşe vefat haberleri Mersin’i sarstı. Mersin’de 80 öncesi sol siyasetin öncü ismi Tufan Gezer, Mersin’in birlik sembolü Lina Nasif ve Tarsus’un sevilen ismi İşadamı Selçuk Togo’nun vefat haberi Mersin’i yasa boğdu.

Mersin, bugün aldığı 3 vefat haberiyle adeta yıkıldı. Kendi dönemlerinin efsaneleşmiş isimleri Tufan Gezer, Lina Nasif ve Selçuk Togo’dan peş peşe gelen vefat haberleri kenti yasa boğdu.  

LİNA NASİF EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Mersin’de barış, kardeşlik ve birlik denilince akla gelen ilk isimlerden olan Ressam, Şair ve Yazar Lina Nasif 80 yaşında hayatını kaybetti. Nasif’in yalnız yaşadığı evde ölü bulunduğu kaydedildi. Mersin’in Lina Ablası olarak bilinen Nasif’in vefatı başta Hıristiyan cemaati olmak üzere tüm kentte üzüntü yarattı.

TUFAN GEZER’İ KAYBETTİK

78 kuşağının Mersin’deki öncü isimlerinden, sol siyasetin önemli ismi Tufan Gezer de bugün hayata veda etti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Gezer, SHP’den Mersin’de il genel meclis üyeliği ve il yöneticiliği yapmıştı. Bu sabaha karşı vefat eden Gezer’in cenazesi de bugün ikindi namazına müteakip Muğdat Camisinden kaldırılarak defnedildi.

TARSUS’UN YAŞAYAN TARİHİ SELÇUK TOGO YAŞAMA VEDA ETTİ

Tarsus’un önde gelen ailelerine mensup olan Selçuk Togo, 92 yaşında vefat etti. Tarsus’un yaşayan tarihi olarak adlandırılan ve kentin en sevilen simalarından olan Togo’nun vefat haberi hem Mersin’i hem de Tarsus’u yasa boğdu. Merhum Selçuk Togo’nun cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Tarsus Şehir Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle