Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEKİ NOEL KUTLAMALARINDA ORTAK TEMENNİ: “YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYAYA KARDEŞLİK VE HUZUR!”

admin | 25 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İsa Peygamber’in doğum günü olarak kutlanan Noel nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de ayinler yapıldı, kutlamalar düzenlendi.

Hristiyanlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin çeşitli kentlerinde İsa Peygamber’in doğum gününü kutladı, Noel ayini düzenledi. Kutlamalarda tüm dünyada ve özellikle de yaşadığımız coğrafyada barış istendi.

24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece, Katolik ve Rum Ortodokslarca İsa Peygamber’in doğum günü olarak kabul ediliyor ve Noel olarak kutlanıyor.

Mersin’deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı. Akdeniz ilçesinde bulunan ve ışıklarla donatılan kilisedeki ayini, rahip Franco Dondu yönetti.

Ayinde, ilahiler ve İncil’den bölümler okuyan Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. Tarihi kilisedeki ayinin sonunda katılımcılar birbirlerine sarılarak Noel’i kutladı.

CHP’Lİ SEÇER DE AYİNE KATILDI, HIRİSTİYAN VATANDAŞLARIN NOEL’İNİ KUTLADI

Latin İtalyan Katolik Kilisesi’ndeki ayine CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. CHP’li Seçer, ayinde yaptığı konuşmada, barış istedi. CHP’li Seçer, “Umut ediyorum tüm dünyaya huzur, kardeşlik, kalıcı bir barış getirsin. Dünya daha yaşanılabilir bir dünya olsun, insanlar birbirini sevsin, saysın, acılar, yoksulluklar, kavgalar, savaşlar bitsin. Tüm halklar, tüm dinler, tüm öğretiler, tüm inanç grupları kardeşçe, bir arada yaşayalım. Tüm dualarımız bunlar için olacak.  Mersin’de hangi etnik yapıdan, hangi inanç grubundan, hangi sınıftan olursa olsun burada bir arada, kardeşçe yaşamanın güvencesi biz olduğumuz için buradayız. Mersin’de kendinizi iyi hissedin,  Mersin’de kendinizi rahat hissedin,  Mersin’de kendinizi güvende ve huzur içinde hissedin” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle