Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 608 MİLYON LİRA BEDELLİ 21 TESİSİN TEMELİ ATILDI

admin | 03 Kasım 2017 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

Bakanlar Veysel Eroğlu ve Lütfi Elvan bugün Mersin’de Pamukluk Barajı İçme Suyu İsale Hattı, Değirmençay (Erçel) Barajı, Anamur Alaköprü Barajı’nın Sulama Hattı, Erdemli Üçtepe Göleti ve Sulaması başta olmak üzere; içerisinde 1’i büyük bir baraj, 3’ü gölet, 2’si sulama, 5’i yer üstü sulama tesisi, 1’i içme suyu tesisi, 7’si taşkın koruma tesisi, OGM’nin paket tesisleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar’ın tesisleri bulunan toplam 21 yatırımın temelini attılar.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşa edilecek 608 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin Değirmençay Mahallesi’nde düzenlenen toplu temel atma törenine katıldılar.

 

Projelerin tümünün zamanından önce tamamlanacağını aktaran Elvan, “Sizlere ne yapılsa azdır. Sizler canınızı vatan, millet, bayrağımız için her zaman feda etmeye hazır olan insanlarsınız. Sizdeki vatan sevgisini başka bir ülkede görmek mümkün değil. Onun için size ne yapsak azdır. Mersinimiz şahlanmaya başladı. Büyüdükçe büyüyecek. Güçlendikçe güçlenecek” ifadesini kullandı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, şöyle konuştu: “Bu 21 tesisin 19’u DSİ’nin. Gördüğünüz gibi barajlar, göletler, sulama tesisleri var. Her şey milletimiz için. Toplam 608 milyon liralık bu tesisler bütün Mersin’e hayırlı olsun. Mersin’i çok seviyoruz. Mersinliler, bu bölge insanı vatanına, milletine, bayrağına bağlı güzel insanlar. Hükümetimiz Mersin’e çok değer veriyor. Şu ana kadar 24 milyar liralık yatırımla hükümetimiz Mersin’de destan yazdı. Biz 80 yılda yapılanlardan daha fazlasını 14-15 yılda yaptık. Bunun aksini iddia eden varsa hodri meydan. Bunlardan DSİ, orman, doğa koruma, meteoroloji dahil olmak üzere 5 milyar 700 milyonla birincilik bayrağını elinde bulunduruyoruz. Mersin’in de içinde olduğu 33 milyar liralık Akdeniz Gelişim Projesi ile burası daha da kalkınacak. Bu projeyi 31 Aralık 2019’da saat 16.59’a kadar tamamlayacağız.”

 

“Mersin’in suyu yoktu. Berdan Barajı yapılmış, Mersin’de su yoktu” diyen Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olduğu dönemde bana talimat verdi ‘derhal ishale hattını yap’ dedi. O dev ishale hattını biz yaptık. Bunun dışında tam 12 tane baraj ve gölet inşa ettik. Bu Torosların suyunu hem Anamur’daki toprakların sulanması için hem de dünyada ilk defa denizin içerisinden dev borularla Kıbrıs’a taşıdık. Kıbrıslılar size teşekkür ediyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından 608 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin temeli atıldı.

 

Temeli atılan tesislerle 37,93 milyon metreküp su depolanacağı, 167.141 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı, yıllık 130,11 milyon metreküp içme suyu sağlanacağı ve 10 mahalle, 2 ilçeyle bin 150 dekar zirai arazinin taşkın zararlarından korunacağı bildirildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle