Hoşgeldiniz  

MERSİN VE İLÇELERİ SOSYAL MEDYAYI KİLİTLEDİ… HER YERDEN KORONA VAKASI MI FIŞKIRIYOR?

admin | 06 Haziran 2020 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Normalleşme sürecine hızlı giriş, vaka sayısı en az illerden olan Mersin’de büyük panik yarattı. Hemen her gün AVM’lerden, yazlıklardan korona vakası haberi yayılırken, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen’in yeni vakalardaki artışa dikkat çeken açıklaması Mersinlileri iyice tedirgin etti.

Türkiye hızlı bir şekilde normalleşme sürecine girdi. Alışveriş merkezleri, berber-kuaför, ardından cafe, restoran ve kahvehanelerin açılması, iş yerlerine dönüş, seyahat yasağının kalkması gibi adımlar, toplumdaki hareketliliği arttırdı. Sağlık Bakanlığı hâlâ bölgesel verileri açıklamasa da bazı kentlerde COVID-19 vakaları tırmanışa geçti.

YAZLIKÇILAR GELDİ, VAKALAR ARTTI

Emine Algan’ın Deutsche Welle Türkçe’de yer alan haberine göre; Diyarbakır, Mersin ve Gaziantep tabip odalarının verdiği bilgiye göre, bu illerde Mart ayından beri görülmeyen düzeyde pozitif vaka var. Artışın sebebi illere göre farklılık gösterirken bazı ortak noktalar da var. Örneğin Mersin’de yazlıkçıların gelmeye başlaması etkili oldu.

ANTMEN: “SON 13 GÜNDE 116 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ”

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen,  “14 Mayıs’ta 248 vaka, 8 ölüm vardı. Mart’ta başladığını düşününce bununla çok övünülüyordu, Mersin Türkiye’nin en iyi şehriydi. İbadethaneler ve AVM’ler açıldı, şehre giriş çıkış yasağı kalktı, yazlıkçılar gelmeye başladı. 27 Mayıs’ta bir bilgi geldi ki, 25 ölü! Biz şoke olduk. Acaba daha önceki vakalar mı, onlar mı ölümle sonuçlandı dedik ama öyle değilmiş. Son 12-13 günde 116 yeni vaka tespit edildi.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ENFEKTE OLDU!

Antmen, özellikle Gaziantep ve İstanbul’dan gelen yazlıkçıların bulunduğu sitelerde vakaların arttığını, buralara ziyarete gidenlerin de enfekte olduğunu söylüyor: “Bir özel hastanede üç, şehir hastanesinde dört sağlık çalışanında, yazlık sitede aynı aileden 7-8 kişide, Gaziantep’ten gelen bir aileyle görüşen dört dişide Covid pozitif tespit edildi.”

Antmen’in verdiği bilgiye göre hastanelerde yer sıkıntısı başladı ama bu dönemde hastalık hafif seyrediyor, yoğun bakıma kaldırılma oranı düşük.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI… HEMEN HER YERDEN VAKA İDDİASI YAYILIYOR!

Vaka sayısının en az olduğu illerden olan Mersin’de de normalleşme sürecinin başlamasının ardından büyük bir panik havası da aynı hızda başladı.

Sendika yetkilisinin Mersin’deki bir AVM’de görev yapan bir kişide korona testinin pozitif çıktığı açıklaması kenti germişti. Son olarak MESKİ’de 2 sayaç okuma görevlisinin testinin pozitif çıktığı iddiasının şoku yaşanırken, bir korona havadisi de Bozyazı, Aydıncık, Anamur ve Erdemli ilçelerinden geldi.

Sosyal medyada yayılan iddialara göre yine Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen’in açıklamasına paralel olarak Gaziantep ve İstanbul’dan gelen yazlıkçılarda korona vakası görüldüğü hatta bazı yazlık sitelerin karantinaya alındığına dair paylaşımlar panik havasını zirveye taşıdı. Son olarak da ilçelerde görev yapan bazı doktorların da sosyal medya üzerinden bu iddiaları destekler nitelikte paylaşım yapmaları Mersin genelindeki panik havasını gözler önüne serdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle