Hoşgeldiniz  

MERSİN VALİLİĞİ 18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA YÖNELİK YENİ DÜZENLEMEYİ AÇIKLADI

admin | 10 Haziran 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili flaş kararı açıkladı.

Korona virüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar hakkında flaş gelişme yaşandı. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine başlayan Türkiye’de 18 yaş altı ve 65 yaş üstündekilere uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında değişikliğe gidildiği belirtildi.

Son durumla ilgili toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 18 yaşın altındakilere uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının, yanında ebeveynlerinden biri olması şartıyla kaldırıldığını açıkladı.

Yine 65 yaş üzeri vatandaşlarında her gün saat 10 ile akşam 20 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekleri kararı alındığı Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca duyuruldu.

MARKETLERDE YAŞ DENETİMİ KALKTI!

Bu gelişmenin ardından başta AVM’ler ve marketler 18 yaş altındaki ve 65 yaş üstündeki vatandaşlara yönelik yasak da kalktı. Artık gençler aleleriyle, 65 yaş üstü vatandaşlar da belirtilen saat aralığında AVM ve marketlere giriş iznini aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle