Hoşgeldiniz  

MERSİN BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ: “SEÇİMİN İPTALİ ŞAİBELİ OLMUŞTUR”

admin | 06 Mayıs 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi kararını yaptığı yazılı açıklama ile sert bir dille kınadı.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “YSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hiçbir hukuki dayanak olmadan iptal ederek, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yapmıştır. Halkın özgür iradesi, devlet tarafından hiçe sayılmıştır. Tarafsız ve bağımsız olması gereken YSK, bağımsızlığını tamamen yitirerek siyasi iktidarın emir kulu olmuştur, bir siyasi partinin arka bahçesi olmuştur. YSK’nın vermiş olduğu bu karar hukuki değil, tamamen siyasidir. Sandık; sadece ‘seçtiği’ taktirde değil, aynı zamanda ‘değiştirebildiği’ taktirde bir demokrasi enstrümanıdır. Değiştiremiyorsa demokrasi yoktur. Şimdi seçim değil, onun iptali ‘şaibeli’ olmuştur.

Demokrasiye can veren değerler ayaklar altına alınmamalıdır, kanunlar çiğnenmemelidir. YSK bu kararla, hukuk cinayetine ortak olmuştur. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak. Hukuku çiğneyerek bu kararı verenler yargı önünde hesap vermelidir. Kanunsuzluğu, adaletsizliği ilke edinenlere de, kanun ve adalet bir gün lazım olacaktır.

“YSK’YI HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”

Hak, hukuk ve adaleti ayakta tutmak için var olan biz avukatlar, dikta rejiminin kurulmasına, hukukun çiğnenmesine, buna geçit verilmesine izin vermeyeceğiz. Bu hukuksuzluğa seyirci kalmayacağız. Ülkemizin acilen mevcut otoriter ve baskıcı rejimden, özgürlükçü demokrasi rejimine ihtiyacı vardır. Halkın iradesine yapılan bu ihanet, ülkemizin demokrasisi ve toplumsal barışı açısından telafisi mümkün olmayacak tehlikeli sonuçlara neden olacaktır. YSK’yı üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle