Hoşgeldiniz  

MERKEZ ÜSSÜ ANTALYA OLAN DEPREM BATI MERSİN’DE KORKU YARATTI

admin | 13 Nisan 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, Antalya Akseki’de saat 20.14’te 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Mersin’in batısında da hissedilen depremin paniği yaşanırken 40 dakika sonra bu kez 4.5 şiddetinde bir artçı daha yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü verilerine göre Antalya’nın Akseki ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre ise deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken büyüklüğü 4.8 olarak açıklandı.

 

PANİK YAŞANDI

 

Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, İbradı ilçeleri ile Konyanın Seydişehir ve Mersin’in batı ile Isparta’nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle Aksekide vatandaşlar sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşların havanın kararması ve paniğin geçmesinin ardından evlerine geri döndü.

 

Depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

 

Depremin paniği sürerken yine Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 20.55’te Akseki merkezli bir deprem daha meydana geldi. Artçı depremin de 4.5 şiddetinde olduğu kaydedildi. Bölgede 2-3 şiddeti arası artçıların da sürdüğü kaydedildi.

 

AFAD’DAN AÇIKLAMA

 

AFAD’ın twitter adresinden yapılan açıklamada “Antalya, Akseki’de saat 20.14’te meydana gelen #deprem sonrası olumsuz bir ihbarın gelmediği bilgisi alınmıştır.” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle