Hoşgeldiniz  

MENFUR SALDIRI SONRASI BURHANETTİN KOCAMAZ KONUŞTU: “BU İŞİN ARKASINDA…”

admin | 14 Kasım 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, dün Tarsus’ta gerçekleştirilen program sonrasında menfur saldırıya uğramıştı. Saldırıyla ilgili bugün basın açıklaması yapan Kocamaz, saldıran ve azmettirenlerin kimliğiyle ilgili açık açık adres gösterdi.

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, dün partisinin il başkanı ve milletvekiliyle Tarsus’ta gerçekleştirdiği esnaf ziyareti programının bitmesine yakın 2017-2019 yılları arasında Tarsus Belediyesi’nde çalışan bir kişinin saldırısına uğramıştı.

Saldırının ardından gözaltına alınan saldırgan, ilk ifadesinde “Kocamaz’ın İYİ Parti adaylığı, ardından Demokrat Parti adayını desteklemesi nedeniyle işini kaybettiği” gerekçesiyle Burhanettin Kocamaz’a saldırı gerçekleştirdiğini söylemişti. Çok sayıda sabıka kaydı bulunan saldırgan ve saldırganı azmettirenler hakkında bugün İYİ Parti il başkanlığında açıklama yapan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, açık açık isim vererek, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

2019 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE YAŞANAN KUMPAS DEVAM MI EDİYOR?

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerin öncesinde kendisine karşı yapılan kumpasların devamı olarak saldırının gerçekleştiğini kaydeden Burhanettin Kocamaz, “Saldırıyı gerçekleştiren meczubun iddiası şu: Siz İYİ Parti’nin adayı olmasaydınız, ardından Demokrat Parti’nin adayı Ayfer Yılmaz’ı desteklemeseydiniz biz seçimi alırdık. Dolayısıyla biz de işimizi kaybetmezdik. Kendi beceriksizliklerini bizim üzerimize atıyorlar. Bana mesaj atanlar, hakaret edenler ‘Seni o koltuğa biz oturttuk,  indirmesini de biliriz’ tehdidi ediyorlardı. Madem bu kadar maharetliydiniz, 2019’da desteklediğiniz adayı neden kazandıramadınız?” açıklaması yaptı.

SALDIRGAN SABIKALI VE 2017-2019 YILLARI ARASINDA TARSUS BELEDİYESİNDE ÇALIŞMIŞ!

Saldırganın kimliği hakkında da açıklamalarda bulunan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, “Bize saldırı gerçekleştiren meczup, 2016 yılının Şubat ayında Belediyeye iş yapan bir taşeron firmada işe başlamış. O yılın sonunda gerçekleştirilen ihaleyi bu taşeron kazanamamış, başka bir firma almış ama bu şahıs o şirketle de sözleşme imzalayarak işe devam etmiş. Fakat disiplinsiz davranışları ve bu şahsın işe gelmemesi gerekçe gösterilerek işten çıkartılmış. Sonrasında ise bu şahıs 2017-2019 yılları arasında Tarsus Belediyesi’nde işe girmiş. 2019 seçimlerinin ardından göreve gelen yeni belediye yönetimi de bu şahsın işe gelmemesini gerekçe göstererek, işten çıkartmış. Böylesi bir şahıs demek ki 2017-2019 yılları arasında o dönemin yönetimi tarafından müsamaha gösterilerek işte tutulmuş” dedi.

ADRES GÖSTERDİ: ŞEVKET CAN VE TARSUS NET HABER!

Konuşmasının sonunda saldırıyı gerçekleştiren şahsı azmettirenler hakkında da konuşan Burhanettin Kocamaz’ın açık açık isim vererek Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırması kamuoyuna bomba gibi düştü.

İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, saldırının azmettiricisi olarak Tarsus’un eski belediye başkanı Şevket Can’ı gösterdi. Kocamaz iddiasını şöyle temellendirdi:

“Bize gerçekleştirilen saldırı sonrası bir kişi tarafından kameralara yansıdı. Bu görüntü de tek bir yerde yayınlandı. Yayınlanan mecra da sürekli şahsımla uğraşan Tarsus Net Haber isimli bir site. Bu sitenin görüntüleri paylaşmasıyla ilk etiketlediklerine bakın, Tarsus’un eski belediye başkanı. Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. O sitenin yayınlarını incelesinler, kiminle uğraştığını, kimleri övdüğünü incelesinler. Adres gösterir gibi saldırı sonrası görüntüleri paylaşırken, nasıl adres gösterdiklerini incelesinler. Tabi paylaşımın ardından o etiket kaldırıldı. Ancak biz kimlerin nasıl buna ön ayak olduklarını biliyoruz!”

İŞTE KOCAMAZ’IN TEMEL GÖSTERDİĞİ O PAYLAŞIMIN İLK HALİ:

SONRASINDA APAR TOPAR ŞEVKET CAN ETİKETİ KALDIRILDI!

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle