Hoşgeldiniz  

KUTLUGÜN: “ALLAH KİMSEYİ BİR LOKMA EKMEĞE MUHTAÇ ETMESİN!”

admin | 27 Temmuz 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gündemdeki ekmek zammı sonrasında ‘Askıda Ekmek’ uygulaması başlattı. Mersin genelinde hizmet veren Mer-Ek büfelerinin tamamında ihtiyaç sahiplerinin faydalanması amacıyla ‘Askıda Ekmek’ uygulamasına geçildi.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerle örnek büyükşehir belediyesi olarak gösterilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, başlattığı Askıda Ekmek Projesiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla Mersin kent merkezinde hizmet veren 54 Mek-Ek büfesinde ‘Askıda Ekmek’ uygulaması başlatıldı.

 

Fırıncılar Federasyonu Başkanı’nın ‘Ekmekte yüzde 15 zam kararı aldık’ açıklaması üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı Askıda Ekmek çağrısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan destek geldi.

 

KUTLUGÜN: “BU ÇAĞRIYA EN ÖNCE YANIT VERMEK DE BİZİM GÖREVLERİMİZ ARASINDA”

 

4 merkez ilçedeki 54 farklı satış noktasında uygulanmaya başlanan ‘Askıda Ekmek’ uygulaması hakkında basın mensuplarına konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla ekmeğimizi paylaşıyoruz adında bir proje başlatıyoruz. Bizler zaten Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk kampanyalarına her daim sonuna kadar destek veriyoruz. Ancak bu kampanyanın bizim için önemi Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla düzenleniyor olması. Bugün itibariyle Burhanettin Kocamaz her noktaya 10 toplamda 540 ekmek ile destek veriyor. Daha sonra ben yine 540 sayıyla destek vereceğim, sayın vekilimiz, daire başkanlıklarımız da aynı şekilde destek verecekler ve askıda ekmek uygulamasını devam ettireceğiz. Allah kimseyi bir lokma ekmeğe muhtaç etmesin. Biz kendi sorumluluğumuzun farkındayız. Bu çağrıya en önce yanıt vermekte bizim görevlerimiz arasında ve vatandaşlarımızda da geniş yankı bulduğunu görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.

 

‘Ekmeğimizi Bölüşüyoruz, Bir Ekmek De Sen Al’ sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Aslan tarafından yapıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına bugün itibariyle 54 noktada bulunan Mer-Ek büfelerine 10’ar adet askıda ekmek bırakıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve daire başkanlıkları da her gün dönüşümlü olarak projeye katılacaklar.

 

ASKIDA EKMEK UYGULAMASI NEDİR?

 

Askıda Ekmek Projesi, aslında Türkiye’de kökleri çok eskilere dayanan bir uygulamadır. Askıda Ekmek Projesi şu şekilde işliyor; Fırından aldığınız ekmeğin yarısını yani, 2 ekmek alıyorsanız 1 tanesini fırına bırakıyorsunuz. Askıya bıraktığınız ekmeğin sayısını fırıncıya söylüyorsunuz. Ardından fırın sahibi sizin adınıza askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya ekmeği asıyor. Gün içerisinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar ise askıdaki bu ekmeklerden ücretsiz olarak alabiliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle